28 / 04 / 2024

Ankara'da ulaşım projelerine tam gaz devam!

Ankara'da ulaşım projelerine tam gaz devam!

Ulaşımda Türkiye 'nin kalbi haline gelen Ankara'da projeler durmak bilmiyor. YHT'nin yanı sıra karayolu ulaşımında çığır açılıyor. Ankara-Bursa, Ankara-Sivas ve Ankara-Afyon yht çalışmaları sürüyor...



Ulaşımda Türkiye'nin kalbi haline gelen Ankara'da projeler durmak bilmiyor. YHT'nin yanı sıra karayolu ulaşımında çığır açılıyor. Türkiye'nin 70 yıllık hayali olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesinin hayata geçirilmesinin ardından ulaşımda önemli bir noktaya gelen Başkent'te 2023 hedeflerine yol almıyor. Ankara-Bursa, Ankara-Sivas ve Ankara-Afyon-İzmir hattı için inşaat sürdürülüyor. Başkent'i, İnebolu, Abana ve Cide sahilleriyle denize açacak İlgaz Tüneli'nin yapımı devam ediyor. 


"80 İHALEYE DAHA ÇIKIYORUZ" 

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yüksek Hızlı Trenlerle günlük ortalama 15 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek, 'Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Bu gelecekte artacaktır. İhalesini yaptığımız ve üretim hattında olan 7 tren daha var, 80 tane daha ihaleye çıkıyoruz" dedi. 


YHT ADETA UÇUŞA GEÇİYOR 

Karaman, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul, Konya-Eskişehir'den oluşan 4 hatta hızlı trenle yolcu taşımacılığının sürdüğünü anlatarak, 'Ankara-Bursa, Ankara-Sivas, AnkaraAfyon-İzmir hattı için çalışmalar sürdürülüyor. Çalışma, 2017, 2018 ve 2019'da bitirilecek. Bunların dışında mevcut hatların yanına ikinci bir hat inşa edilecek" dedi. 


ANKARA-Kastamonu arasındaki mesafeyi 1.5 saat kısaltacak olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yolun ve Ilgaz Tüneli'nin de yapımı sürüyor. Başkent'i İnebolu, Abana ve Cide sahilleri ile denize açacak olan tünel, Kastamonu'ya yatırımcıları da turistleri de çekecek. Ayrıca, sürücülerin korkulu rüyası olan İlgaz Dağı, yapılacak tünelle 8 dakikada geçilebilecek. Bunun dışında Ilgaz Tüneli'nin ülke ekonomisine katkısı yılda 38.2 milyon lira olacak. 



Ilgaz Dağı'na tünel açılacak!

ZİRVESİNDEN karın eksik olmadığı İlgaz Dağı, yakında aşılması zor engel olmaktan çıkacak. Tünel, hem Küre Dağı ile arasına aldığı Kastamonu gibi bir hazineye ulaşımı kolaylaştıracak hem de Anadolu'nun kuzeyi ile güneyini birleştirecek. Kastamonulular'ın özlemle beklediği Ilgaz Tüneli'nin 2015 yılının sonunda kış ayma gelmeden tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor. Ayrıca, Kastamonu'nun dışa açılmasına engel olan Ilgaz Dağı'na yapılacak tünelle engel ortadan kalkmış olacak. 


HIZLI TREN ÖNCELİKLİ 

Ankara merkez olmak üzere 10'uncu Kalkınma Planında tanımlanan hızlı tren çekirdek ağının yapımına, karma trafiğe uygun yüksek standartlı demiryolu inşaatlarına, elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerine öncelik verilecek. Bu kapsamda gelecek yıl Ankara-Sivas Demiryolu projesinin yapımı hızlandırılacak. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinin Ankara-Afyonkarahisar kesiminin yapım çalışmalarına devam edilecek, Afyonkaralıisar-Uşak-İzmir kesiminin ise yapım ihalesine çıkılacak. 


Sabah


Geri Dön