Ekonomi

Ankara'da ulaşım ücreti ne kadar? Ankara’da ulaşım ne kadar oldu? AnkaraKart tam basım ne kadar?

Ankara’da ulaşıma zam geldi mi? Ankara’da toplu taşıma ne kadar oldu? Vatandaşlar bu soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!Bu açıklamanın ardından “Ankara'da ulaşım ücreti ne kadar? Ankara’da ulaşım ne kadar oldu? AnkaraKart tam basım ne kadar?” şeklindeki sorular hız kazandı

Ankara'da toplu ulaşım ücretlerine 15 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapılmasına karar verildi. Bu açıklamanın ardından “Ankara'da ulaşım ücreti ne kadar? Ankara’da ulaşım ne kadar oldu? AnkaraKart tam basım ne kadar?” şeklindeki sorular hız kazandı.

İşte haberin detayları…

Ankara’da toplu taşımaya zam yapıldı. Buna göre; tam bilet fiyatı 6,5 liradan 9,5 liraya, öğrenci bileti 3,5 liradan 4,75 liraya, öğrenci abonmanı ise 90 liradan 140 liraya yükselecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan yeni kararlar ışığında, 15 Ocak 2023 tarihi itibarı ile tam biletin 9,5, öğrenci biletinin 4,75, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140 lira olarak belirlendiğini açıklandı.

ABB'den yapılan açıklama ile EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinde kullanılan 1 metreküp CNG yani sıkıştırılmış doğalgaz fiyatının 2019 yılının Nisan ayında 1,67 lira iken 20,77 liraya yükseldiği, maliyetin yüzde binden fazla arttığı da açıklandı. EGO Genel Müdürlüğü'nün 2022 yılının kasım ayında toplam giderinin 382 milyon TL, bilet gelirinin ise 120 milyon TL olduğu aktarılan açıklamada, aylık zararın 262 milyon lira olduğu ifade edildi.

'TAM BİLET 9,5 LİRA, ÖĞRENCİ BİLETİ 4,75 LİRA OLARAK GÜNCELLENDİ!

Yakıt maliyetinin düşüklüğünden dolayı ve çevreci olması ile CNG'li otobüs filosu kurulduğu, bu konunun, yüzde 84 ile en büyük CNG'li otobüs filosuna sahip belediye olması nedeniyle en fazla ABB'yi etkilediği aktarılan açıklamada, şunlar belirtildi;

"Şu anda yani halihazırda geçerli olan tam bilet fiyatı 6,5 lira, öğrenci bileti de 3,5 lira, öğrenci abonmanı de aylık 90 TL’dir. UKOME toplantısında alınan yeni karara göre, 15 Ocak 2023 tarihi itibarı ile de üzülerek belirtmek istiyoruz ki tam bilet 9,5 lira, öğrenci bileti 4,75 lira, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 140 lira olarak belirlendi. Bu süreçte kamu toplu ulaşımında kullanılan CNG fiyatında vatandaşlarımızın lehine yeni tarife düzenlemesi yapılması için Sayın Cumhurbaşkanına, ilgili Bakanlıklara ve BOTAŞ'a bu yeni durum arz edilmiştir. Bu düzenlemenin yapılmaması durumunda bilet fiyatlarına tekraren zam yapılması zorunlu olacaktır. Aksi durumda EGO'nun, faaliyetlerini sürdürmesi mümkün gözükmemektedir."

Milli Savunma Bakanlığı 16 bin personel alıyor! Başvuru aman kaçırmayın! İşte detaylar!

TOKİ başvuru sonucunu nasıl öğrenirim? TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

Sıfır arabaların fiyatları bildiğiniz gibi değil! İşte istediğiniz marka otomobilin fiyatı!