İhale

Ankara'da Vergi Dairesi'nden satılık 4+1 konut! Başkentte ev sahibi olma fırsatı! 

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Beytepe Köyü'nde yer alan 4+1 konutu satıyor. İşte fiyatı ve merak edilen detaylar... Ankara Çankaya'da yer alan konut için satış ihalesi 13 Ekim 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Beytepe Köyü'nde yer alan 4+1 konut satışa sunuluyor.

Ankara Çankaya'da yer alan konut için satış ihalesi 13 Ekim 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

 

Vergi Dairesi tarafından satışı yapılacak konut Ankara ili, Çankaya ilçesi, Beytepe Köyü, 28771 Ada 1 Parselde konumlanıyor. Daire, 23 bin 330 metrekarelik arsada A,B ve C Bloktan oluşan sitede bulunuyor. 

24. katta yer alan daire, 240 metrekare brüt, 220 metrekare net kullanım alanına sahip. Kuzey-Batı-Güney cepheli olan dairede, 1 adet kapalı- 2 adet Fransız balkon, 2 adet ebeveyn banyosu, merkezi sistem pay ölçer ısınma bulunuyor. 

Daire, Kanuni Sultan Süleyman bulvarına 250 metre, Yavuz sultan Selim bulvarına 700 metre, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarına 2,6 kilometre, Ahlatlıbel kavşağına 8 kilometre Eskişehir yoluna 7 kilometre, Türkkonut’a 6 kilometre, Şehir merkezi Kızılay’a 15 kilometre mesafede konumlanıyor.

 

Ankara Çankaya'da yer alan konutun geçici teminat 515 bin 625 Türk Lirası, fiyatı ise 6 milyon 875 bin Türk Lirası olarak açıklandı. 

İşte Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından konut satışına ilişkin verilen o ilan...

İlan metni:

T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Ostim Vergi Dairesi Müdürlüğü
GAYRİMENKUL MAL SATIŞ İLANI

Vergi borcundan dolayı mahçuz bulunan aşağıda tapu kaydı, özellikleri ve rayiç değeri belirtilen taşınmaz 6183 sayılı A.A.T.U.H.Kanunun 94-99’uncu maddeleri gereğince açık artırma ile satılacaktır.

1. Gayrimenkul, Ankara İli Çankaya İlçesi Lodumlu (Beytepe Köyü) Mah. 28771 Ada 1 Parsel adresindedir.

2. Gayrimenkul, Ankara İli, Çankaya İlçesi, Lodumlu (Beytepe Köyü) Mah. 28771 Ada 1 Parsel’de 5534 Sokak, 23.330,00 m2 yüzölçümlü arsa üzerinde A,B ve C Bloktan oluşan sitede A Blok 47 no’lu bağımsız bölümlü meskendir. Bahse konu mesken 24. Kat 4+1+kiler 240 m2 brüt 220 m2 net kullanım alanına sahiptir. Kuzey-Batı-Güney cephedir. Salon ve odalar laminat parke, ıslak zemin seramik, ankastre mutfak, 1 adet kapalı- 2 adet Fransız balkon, 2 adet ebeveyn banyosu, merkezi sistem pay ölçer ısınma, içerisinde kapalı yüzme havuzu ve sosyal tesis alanları mevcuttur. Gayrimenkulün bulunduğu konum itibari ile, Orhan Gazi bulvarına cephelidir. Kanuni Sultan Süleyman bulvarına 250 m. Yavuz sultan Selim bulvarına 700 m. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarına 2,6 km. Ahlatlıbel kavşağına 8 km. Eskişehir yoluna 7 km. Türkkonut’a 6 km. Şehir merkezi Kızılay’a 15 km. Mesafededir. (kuş uçuşu)

3. Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değeri 6.875.000,00.-TL’dir.

4.Artırmaya iştirak için alınacak teminat tutarı ve nelerin teminat olarak alınacağı; Gayrimenkul için biçilen rayiç değerin % 7,5 nispetinde 515,625,00.-TL’dir. Teminat olarak: Para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.) Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat “Bu esham ve tahvilat teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinde % 15 noksanıyla değerlendirilir.” kabul edilir.

5. Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer ve gün; Gayrimenkulün satışı 13/10/2022 tarihinde Perşembe günü saat 14.30’da Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Tahsilat Grup Müdürlüğü 4. kat İhale Salonunda Gayret Mah, Ahmet Hamdi Cad. No:48 Yenimahalle-ANKARA adresinde yapılacaktır.

6. Gayrimenkul ile ilgili Satış Şartnamesinin nereden alınacağı; Ostim Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra Satış Servisinden temin edilebilir.

7. Teminatın yatırıldığına dair teminat makbuzunun nereye ve hangi tarihe kadar ibraz edileceği; Artırmaya iştirak etmek isteyenlerin yeterli teminatlarını artırma günü saat 13:30’a kadar Ostim Vergi Dairesi Müdürlüğünün veznesine makbuz karşılığı yatırarak , makbuzu yine aynı saate kadar (Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı 4. Kat İhale Salonu, Gayret Mah. Ahmet Hamdi Cad. No:48 Yenimahalle-ANKARA) satış komisyonuna ibraz edeceklerdir. Ayrıca malın İhale edilmesi halinde alınan teminatın ihale bedelinden mahsup edileceği, malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı kanun kapsamında doğacak yükümlülüklerin teminattan mahsup edileceği, mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.

8. Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin % 75’ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel Amme Alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı, yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı taktirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın (7) gün daha uzatılarak yedi gün sonraki 20/10/2022 tarihinde aynı mahalde ve aynı saatte tekrar artırmaya çıkartılacaktır.

9. İş Bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olduğu, artırmaya iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılacakları, her türlü vergi, resim, harç (KDV ve binde 5,69 Damga Vergisi, Tapu Harcı, tellaliye ve diğer masraflar) alıcıya ait olduğu,

İlan Olunur.

Mudanya Hasköy'de 12 adet arsa satılıyor! İhalesi 12 Ekim'de!

Yatırımcılar dikkat! O ilde 23 adet arsa satışa çıkarıldı!

Milli Emlak Yalova Çiftlikköy'de konut imarlı arsa satıyor!