Kent Haberleri

Ankara'daki 3 projenin ihale süreci mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara'daki bazı büyük projelerin ihalelerine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara'daki bazı büyük projelerin ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu hazırladığı 5 sorusunu Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

1- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının istifasından bir hafta önce, başta Kanal Ankara, Anka Park ve ODTÜ yol bağlantı proje ihaleleri hangi firmalara hangi şartlara verilmiştir?

 

2- ODTÜ tünel yolu finansman ayağının, yapımcı firmayla ortaklandırılan, ODTÜ konut kooperatifi olarak yakın çevrede ayrılan bir arazinin, imar rantının bir kısım hisseleriyle ile trampa yapılacağı iddiaları doğru mudur?

 

3- Belediye ihale süreçleri Sayıştay Denetim Raporları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

 

4- Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne, Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 hizmet alım sözleşmesi gereği, 2014 yılında, toplamda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ne kadar ödeme yapılmıştır?

 

5- Bu döner sermaye proje çalışması hakkında teknik ve bilimsel tutarlık açısından başlatılan bir soruşturma var mıdır? Varsa güncel akıbeti nedir?