30 / 04 / 2024

Ankara'daki Diyanet Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Ankara'daki Diyanet Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Diyanet İşleri Başkanlığının yanında inşa edilen caminin kaba inşaatının tamamlandığı belirtildi



Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, Diyanet İşleri Başkanlığının yanında inşa edilen caminin kaba
inşaatının tamamlandığını belirterek, caminin önümüzdeki yıl ibadete açılacağını bildirdi.

Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkanlığın yanında 19 dönümlük bir alanda inşa edilen 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip caminin temelinin 2008 yılının Kasım ayında atıldığını hatırlattı.

Caminin kaba inşaatının 16 aylık bir sürede tamamlandığını belirten Er, inşaat, mekanik ve elektrik tesisatı gibi ince işlerin ihalesinin yapıldığını, ihaleyi kazanan firmanın çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

Er, ince işlerin 10 ay içinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Caminin iç dekorasyon ve süslemesi için bir yarışma açacaklarını bildiren Er, iç süslemelerin neo klasik tarzda yapılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Er, yarışmanın şartnamesinin hazırlandığını ve önümüzdeki ay içinde gerekli duyuruların yapılacağını ifade etti.

Elektrik, mekanik işleriyle iç süslemeleri paralel olarak yürütmeyi düşündüklerini anlatan Er, "Bu şartlarda devam ederse 2011 yazında cami ibadete açılacak" dedi.

-ÇOCUK OYUN ALANI VE ÖZÜRLÜLERE UYGUN DÜZENLEMELER-
Caminin 5 bini kapalı alanda olmak üzere avlusu ile birlikte yaklaşık 18 bin kişi kapasiteli olduğunu belirten Er, camide kadınlar için abdest alma mahalleri, çocuklar için oyun alanı, engeliler için rampa, üst katlara çıkmak için asansör ve namaz kılma yerleri, 2 bin araçlık kapalı otopark, bekleme salonu, Diyanet yayınlarının sergilendiği bölümler bulunacağını söyledi.

Caminin çevresinin bir kampüs olmasının planlandığını dile getiren Er, bu alana yapılacak 200 kişi kapasiteli eğitim merkezi ile kreşin temelinin atıldığını anlattı.

Er, yemekhane, Din İşleri Yüksek Kurulu, kütüphane ve müze binası ile Diyanetevinin temelinin de haziran ayında atılacağını kaydetti.
AA


Geri Dön