15 / 05 / 2024

Ankara'daki hentbol salonu 5 ay sonra tamamlanacak!

Ankara'daki hentbol salonu 5 ay sonra tamamlanacak!

Hentbol Federasyonunda, dönemin başkanı Tarık Cengiz zamanında ihalesi yapılan, ancak daha sonra duraklayan salon inşaatında ikinci ihale yapılarak, hentbol salonunun 5 ay sonra bitirilmesi planlandı



Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, salon inşaatını tekrardan ihale ettiklerini belirterek, "İhaleyi Kamu İhale Kurumu yaptı. Tamamen devletin prosedürüne uyularak bir ihale yapıldı. Mevcut firma kazandı. Kendilerine 5 aylık bir süre verdik. En geç Nisan ayı sonunda tamamlanır" dedi.

İhaleyi kazanan firmaya 5 aylık bir süre tanıdıklarını ifade eden Eyüboğlu, "Tahmin ediyorum 5 ay içinde biter. Onlar bize değil, biz onlara zaman verdik. 5 aylık bir süre verdik. Nisan başı veya en geç nisan sonunda salon hazır olur. Salon içerisinde yer alacak Merkez Hakem Kurulu (MHK), teknik kurul ve arşiv gibi odaları gelecek ay içinde bize teslim edecekler. Daha evvel biter diye düşünüyorum" diye konuştu.

Salon inşaatına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da büyük destek verdiğini anlatan Eyüboğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İhaleden dolayı maddi bir zarara uğramadık. Daha önceki ihaleyi biz yapmamıştık. Buradaki hesap, başta konuşulduğu gibi olmadı. İlk başta yapılan ihale başka bir boyuta geldi. Burada zeminle ilgili problemler var. İhaleyi genel müdürlük memurları yaptı. Daha önce çıkarılan 7,5 milyon TL dışında ikinci ihale sonrasında 4,5 milyon TL daha harcama yapılacak. Başta gerçekleştirilen ihalede hatalar yapılmış."

Bu arada, Ankarada, federasyon binasının da bulunduğu Hollanda Caddesi üzerinde inşaatı süren salonda, 2012 Avrupa Gençler Şampiyonası düzenlenecek. Bu nedenle yeni federasyon yönetim kurulu, salon inşaatında hiçbir ayrıntıyı atlamamak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

AA


Geri Dön