02 / 05 / 2024

Ankara’daki kooperatif mağdurlarından eylem: 20 yılda bir arpa boyu bile yol alınmadı!

Ankara’daki kooperatif mağdurlarından eylem: 20 yılda bir arpa boyu bile yol alınmadı!

Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 20 sene önce yapılan ihalede 6 bin 400 dönümlük arsaya ortak olan binlerce kişi kooperatifte herhangi bir ilerleme olmaması sebebiyle bir araya geldi ve bir protesto gösterisi gerçekleştirdi...



Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Yaylabağ mevkiinde, Milli Emlak Genel Müdürlüğünden açık ihaleyle alınmış olan toplamda 6 bin 400 dönümlük arsaya ortak olan kooperatif üyeleri, 20 senedir hiçbir ilerleme olmaması sebebiyle eylem yaptı.  Ankara  Gölbaşı ilçesi Yaylabağ'daki Başkent Birlik Kooperatifleri üst birliğine üye olan vatandaşlar, söz konusu projede 20 senedir hiçbir ilerleme olmamasını protesto etti.

Baş-Kent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği önünde buluşan kooperatif üyeleri, üst birliğin arsaları kooperatiflere devretmesini ve inşaata başlanmasını talep etti.

Sabah'tan Tolga Yanık'ın haberine göre Yaylabağ'da yapılan açıklamada kooperatif üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu, 20 sene sonra herhangi bir konut sahibi olmadan bir araya geldiklerini dile getirerek, "Dile kolay tam tamına 20 senedir bekliyoruz. Yıllardır başlamayan ya da özellikle başlatılmayan bir projenin içerisinde senelerimiz ve paramız heba olup gitmiştir. Artık ok yaydan çıkmış ve iş, hakkımızı alma mücadelesine dönüşmüştür. Aralarında akademisyenler, diyanet personeli, yargı mensupları, mühendisler, sağlık personeli, kamu ve özel sektörden arkadaşlarımızın da bulunduğu üyeler senelerce mağdur edilmiştir." diye konuştu.

Ankara’daki kooperatif mağdurlarından eylem: 20 yılda bir arpa boyu bile yol alınmadı!

"20 SENE BEKLEDİK, 25 SENE DAHA BEKLEMEK İSTEMİYORUZ"

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada amaçlarının ve davalarının yalnızca arsaların üst birlikten kooperatiflere dağıtılarak bir an önce inşaatlara başlanması olduğunu dile getiren kooperatif üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu "Bizim, ne üst birlik yönetimine ne kooperatif başkanlarına ne de kişilere karşı bir düşmanlığımız yok. Bizler bağımsız hissedarız. Hiçbir kooperatif başkanına ve hiçbir zümreye bağlı değiliz! Biz bugün buraya 20 senelik uzun bir yoldan geldik. Hatta kooperatifin ilk kuruluş tarihi olan 1998'i de baz alırsak neredeyse 25 sene ediyor… Kooperatifin kurulmuş olduğu senelerde doğanlar, şu an 25 yaşında. Bir insan ömrü ne kadar ki! Artık bir 25 sene daha beklemek istemiyoruz." diye konuştu.

"ARSALAR DAĞITILMAZSA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Açıklamasında tüm yöneticilerin sırtlarında binlerce ailenin sorumluluğunu taşıdığını dile getiren kooperatif üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu kooperatif yönetim kurulu üyelerinin dışında denetim yapmayan ve alınmış olan kararların uygulanması konusunda görevini yerine getirmeyen denetim kurulu üyelerinin aynı derecede sorumlu olduğunu belirtti.

Genel Kurul tarafından alınmış olan dağıtım kararı üst birlik tarafından uygulanmadığı takdirde, suç duyurusunda bulunma sorumluluğunun ilk olarak kooperatif başkanlarıyla delegelerde olduğunu kaydeden kooperatif üyesi Rıfat Salmanoğlu "Buna istinaden kooperatif başkanları tarafından üst birlik yönetimine gönderilmiş olan ihtarnamede, alınan en son genel kurul kararının uygulanmaması durumunda suç duyurusunda bulunulacağı hususu bildirilmişti. Şayet suçu öğrenip bildirmemek de bir suçtur. O vakit görevini yerine getirmeyip üyelerin zarara uğramasına neden olan her kim varsa haklarında suç duyurusunda bulunmaktan kaçınmayacağımızın bilinmesini isteriz." diye konuştu.

kooperatif üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu yaptığı konuşmayı şu şekilde sonlandırdı: "Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Yani sorumluların ceza almalarını sağlamak değil bilakis görevlerini yerine getirmelerini talep etmekteyiz. Şayet bu konuda somut adım atmazlarsa bununla beraber genel kurul kararında alınan hüküm çerçevesinde 17 Ocak 2024'e kadar tüm işlemler tamamlanarak villalık ve çok katlı arsalarımızın fazlalıkları ile beraber alt kooperatiflere tahsisi gerekmekteydi. Çözüm Grubu olarak işin takipçisi olduğumuz için ilki 28 Aralık 2023'te olacak şekilde toplamda 3 ayrı bildiri göndererek üst birliği göreve davet edip söz konusu genel kurul kararını 31 Ocak 2024'e kadar uygulamalarını istemiştik. Oysa şuana kadar söz konusu genel kurul kararının uygulanmasına ilişkin somut bir adım göremedik. Bu nedenle 31 Ocak 2024 tarihine kadar gereğini yerine getirmeyenler hakkında yetkili ve görevli adli ve idari mercilere suç duyurusunda bulunacağımız hususunu bildiririz."

Düzenli temettü veren ve düzenli temettü artıran 8 hisse!

2 bin 60 yatak kapasiteli  İzmir  Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!

A101 1 Şubat aktüel ürünler kataloğu! A101’de bu hafta Akıllı TV, Fırın, Blender, Dikey Süpürge satışta...


Geri Dön