28 / 04 / 2024

Ankaralılar müjde! Ankara'ya yeni metro projesi geliyor!

Ankaralılar müjde! Ankara'ya yeni metro projesi geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Yılı Yatırım Programı'na Kızılay-Esenboğa Metro Hattı'nı da aldıklarını söyleyerek "En kısa zamanda ihalesini yapacağız." diye duyurdu.



Bakan Uraloğlu, Ankara-Kahramankazan yolu ile Veterinerlik, Bitik, İmrendi farklı seviyeli kavşaklarının açılışını yaptı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin hemen hemen her yerinde ulaşım yatırımlarını sürdürdüklerini kaydederek "Ne diyor Cumhurbaşkanı'mız ‘Yol medeniyettir'. Aynı zamanda yol gelişmedir, yol büyümedir. Ülkemizin son 22 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısını ulaşım yatırımları oluşturmaktadır." dedi.

Yaptığı açıklama kapsamında, Uraloğlu; "Güvenli, ekonomik, hızlı ve konforlu aynı zamanda da çevreye duyarlı hizmetlerin sunulduğu bir ulaşım altyapısı yapmak adına ülkenin ulaşım ve haberleşme ağına 250 milyar dolarlık yatırım yaptıklarına ifade ederek,  197 milyar dolarlık daha yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti.

29 BİN 400 KM'LİK YOLLAR YAPTIK

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, kara yolu taşımacılığı ile ilgili olarak, aktarmasız, güvenli, esnek ve kapıdan kapıya olması dolayısı ile halen çok büyük oranda kullanıldığını özellikle belirtti. 

Kara yolu taşımacılığının gelişmiş ülkeler için halen vazgeçilmeyen faaliyetlerden biri olduğunu da ifade eden Uraloğlu; "Kara yolu taşımacılığı lojistik sistemin de kılcal damarı olarak hayati bir öneme sahiptir. Bu gerçeklerden hareketle bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 400 kilometreye çıkardık. Yaklaşık 6 bin kilometre olan sıcak karışım kaplamalı yolumuzu da yaklaşık 30 bin kilometreye çıkardık."

Ankaralılar müjde! Ankara ya yeni metro projesi geliyor!

Uraloğlu, bölünmüş yollar ile ulaşılan il sayısının 77’ye çıkardık 1700 kilometre olan otoyol uzunluğunu 3 bin 726 kilometreye ulaştırdıklarını aktaran Uraloğlu, geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri de köprüler ile yaptıklarını söyledi.  Akıllı ulaşım sistemleri ile Ankara-Niğde Otoyolu'nu trafiğe açtıklarını anımsatan Uraloğlu, bu yolun Kapıkule'den başlayıp Şanlıurfa'ya kadar giden otoyolun önemli bir bölümünü oluşturduğunu kaydetti.

Bakan Uraloğlu, Ankara'daki metro çalışması ile ilgili olarak; "Ankara'da 2019'dan beri durduğumuz metro inşaatını hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsunuz. Niye? Ankaralıların tercihine saygı duyuyoruz ve hizmet etmeyi de sürdürüyoruz.. Bundan sonra da çalışmalarımıza tam gaz devam edeceğiz.  Bizim Ankara'ya daha iyi hizmet edebilmemiz için büyükşehir ile beraber çalışmamız lazım, işbirliği yapmamız, bu hizmetleri artırmamız lazım. Onun için Turgut Altınok kardeşim bu anlamda Cumhurbaşkanı'mızın takdir ettiği bir süreçte büyükşehir belediye başkan adayımız oldu. İnşallah belediye başkanımız da olacak. Biz buna inanıyoruz. Ankara'ya hizmetlerimiz bir bir ve katlanarak devam edecek. Birçok metroyu açtık. Sincan-AKM-Garı açtık. 2024 Yılı Yatırım Programı'na Kızılay-Esenboğa Hattı'nı da aldık. Onu da planlıyoruz, kısa zamanda ihalesini yapacağız."

Uraloğlu,  Ankara  genelinde bölünmüş yolları açmaya devam edeceklerini, Ankara-Kırıkkale Delice Otoyolu'nun ihalesini yaptıklarını, kentin doğusuna bağlanan bütün illerle bölünmüş yol konforunu, otoyol konforuna dönüştürmeye devam edeceklerini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Samsun-Sarp demir yolu projesine bu yıl başlıyoruz!

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!


Geri Dön