Kent Haberleri

Ankara'nın plansızlık sorunu var!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent'in en büyük sorununun plansızlık olduğunu söyledi. Kentte her geçen gün yenileri kurulan AVM'leri eleştiren Yaşar, kent kültürünün de yok olduğuna dikkat çekti..

Yenimahalle Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlediği 1. Büyük Ankara Kurultayı'nda konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent'in en büyük sorununun plansızlık olduğunu söyledi. Kentte her geçen gün yenileri kurulan AVM'leri eleştiren Yaşar, "Bugün gidin Paris'e 3 tane AVM var. Bizde sadece Yenimahalle'de 27 tane AVM var. Buralardaki şirketlerin hepsi İstanbul merkezli ve vergilerini oralara ödüyorlar. 


Kent içi ticaretimiz zarar görüyor. 


Üstüne bir de kent kültürümüz yok oluyor. Çocukluğumuzun geçtiği Ulus ve Kızılay meydanlarını neredeyse kaybettik" dedi. Atatürk Orman Çiftliği'nin ve ODTÜ ormanlannın Başkent'in akciğerleri olduğunu da belirten Yaşar, "Ankara'nın bir kent ormanına ihtiyacı varken mevcutta bulunan AOÇ ve ODTÜ ormanları da her geçen gün düzensiz imar planlarından nasibini alıyor" diye konuştu. 



Hürriyet Ankara