27 / 04 / 2024

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şehitler-Forum Raylı Sistem Hattı'nı uzatmak için başvuru yaptı. Söz konusu proje 3 milyar 900 milyon TL'ye mal olacak.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı yeni projesi için düğmeye bastı.

3.9 MİLYAR TL'YE MAL OLACAK

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Şehitler-Forum Raylı Sistem Hattı'nı uzatmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapıldı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Söz konusu proje 3 milyar 900 milyon TL'ye mal olacak.

Yapılması planlanan “M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattı” projesinin uzunluğu 6,8 kilometre olarak açıklandı. Söz konusu proje toplam 4 adet yeraltı istasyonu, yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda depo bağlantı hattı ve bir adet depo sahasından oluşuyor.

Ankara ya 3.9 milyar TL lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattı projesinin depo sahası bağlantısının bir kısmı ile depo sahası dışındaki tüm bileşenleri yeraltından geçecek biçimde planlandı. 

Verilen bilgilere göre depo sahasına ulaşım için, Ovacık ve Forum İstasyonları arasından yaklaşık olarak 1 kilometre uzunluğunda bir bağlantı hattı ayrılacak. Ayrıca depo sahası raylı sistem ağında kullanılan araçların depo ihtiyacını karşılayacak.

4 YENİ İSTASYON GELİYOR

Sanatoryum, Ufuktepe, Ovacık Forum istasyonları için düğmeye basılan M4 hattının mevcut istasyonu olan Şehitler İstasyonu’ndan başlayacak güzergah, yaklaşık 1,8 kilometre ilerledikten sonra Sanatoryum İstasyonu’na ulaşacak.

Sanatoryum İstasyonu’ndan sonra; Sanatoryum Caddesi, Ağaçkakan Sokak, Ana Sokak, Atlılar Sokak, Başbar Sokak, Osmangazi Caddesi ve Bölük Caddesinden geçerek Ufuktepe Pazar yerine ulaşacak olan güzergah, 2. İstasyon olan Ufuktepe İstasyonu’na
ulaşacak.

Ufuktepe İstasyonu’ndan sonra söz konusu uzatma hattı, Öztürk Sokak, Öntek Sokak, 945. Sokak, 944. Sokak Osmangazi Caddesi, 875. Sokak, 845. Sokak’tan geçerek Başkent Caddesi boyunca ilerleyip yüzde -2,5 eğimle geçerek Ovacık İstasyonu’na ulaşacak.

Uzatma hattı ayrıca Ovacık İstasyonu’ndan sonra, yüzde-2,0 eğim ile devam ederek Forum İstasyonu’na ulaşacak. İstasyon aç-kapa olacak şekilde tasarlanmış olup, Forum Alışveriş Merkezi ve çevresine hizmet etmesi amaçlanıyor. 

HANGİ HATLARLA ENTEGRE OLACAK

M4 Hattı, AKM İstasyonu ile M1-M2-M3 hattına aktarma yapılmasına imkan sağlarken ayrıca, yeni açılan AKM-Kızılay bağlantısı ile Kızılay İstasyonu’nda M1-M2-M3 hatlarına ve Ankaray Hattı’na, Gar İstasyonu’nda ise İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’na (YHT) ve Ankaray Hattı’na aktarma imkanı sağlıyor. 

Ankara ya 3.9 milyar TL lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Ankaray, YHT ve M1- M2-M3 hattından aktarma yaparak gelecek olan yolcuların Şehitler-Forum uzatması ile şehrin kuzeyine daha rahat ulaşması hedefleniyor. 

“M4 Hattının Şehitler-Forum Raylı Sistem Uzatma Hattı” projesiyle M4 hattının işletme hızı 40 km/saat, tek yön seyahat süresi (Kızılay-Forum) ise 35 dakika olarak açıklandı.

36 AYDA TAMAMLANACAK

2028 yılında yaklaşık olarak 67 bin 920 yolcuya hizmet vermesi hedeflenen proje, çift tüp tünel olarak tesis edilecek. Bir gidiş bir de geliş olarak dizayn edilen projenin uzatma hattının inşaat faaliyetlerinin 36 ayda tamamlanması bekleniyor.

İnşaat çalışmalarında 400 kişinin çalışacağı projenin işletme aşamasında ise 150 personelin çalışması bekleniyor. Söz konusu projede iki vardiya olacak biçimde günde 16 saat, ayda 26 gün ve yılda 12 ay çalışılacak.

Konut fiyatları Ankara’da yüzde 126, Antalya’da yüzde 100 arttı!

TOKİ'den 42 ilde büyük fırsat! Resmen açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!

Bayraktar İnşaat 50'nci yılını 3 bin konutluk Adres  Ankara  Evleri ile kutladı! 


Geri Dön