Kent Haberleri

Anne babalar acilen buraya bakmalı! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile başvuran her ay PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokulda okuyan çocukları olan ailelere nakit para yardımı yapacağını duyurdu. Şimdi T.C Kimlik Kartı ile başvuran her ay PTT'den alacak! Son dakika müjdesi olarak açıklanan bu yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin devamını okuyabilirsiniz. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla başvuran anne babalar, her ay belirli bir miktarda harçlık alabilecekler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, anne babaların çocuklarına bakmak için evde kalmalarına yardımcı olmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla başvuran anne babalar, her ay belirli bir miktarda harçlık alabilecekler. Bu harçlık, anne babaların çocuklarına daha iyi bakabilmelerine yardımcı olacak.

Başvuru yapmak isteyen anne babaların, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını kullanarak PTT şubelerine gitmeleri gerekiyor. Başvuru işlemi ücretsizdir ve başvuruların sonucu 30 gün içinde açıklanacaktır.

 

Bu uygulama ile ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, anne babaların çocuklarına bakabilmeleri için destek olmanın önemine vurgu yaparak, bu programın ailelerin hayatını kolaylaştırmak için tasarlandığını söyledi.

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokulda okuyan çocukları olan ailelere nakit para yardımı yapacağını duyurdu. Şimdi T.C Kimlik Kartı ile başvuran her ay PTT'den alacak! Son dakika müjdesi olarak açıklanan bu yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin devamını okuyabilirsiniz...İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları olan ailelere nakit para yardımı yapacağını açıkladı. Başvurular sadece kimlikleriyle yapılabilecek ve yardımlar her ay düzenli olarak hesaplanacak, 2 ayda bir gerçekleştirilecek. Yardım tutarları, ilkokulda okuyan erkek öğrenciler için aylık 90 TL, kız öğrenciler için 100 TL, ortaokulda okuyan erkek öğrenciler için 130 TL ve kız öğrenciler için 150 TL olarak belirlendi.

 

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılacak ve başvuru formunda öğrenci sayısı, aile bilgileri ve ihtiyaç durumu gibi detaylar talep edilecek. Başvuru koşulları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, hane gelirinin asgari ücretin altında olması, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmamak, öğrencinin eğitimine devam etmesi ve bir takvim ayı içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamak yer alıyor.

Ödemeler, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY) kapsamında yapılacak ve hak sahipleri belirli tarihlerde ödemelerini alabilecekler. Ödemeler her ödeme ayının 24-28'inde gerçekleştirilecek ve TC kimlik numarasının son rakamına göre belirli tarihlerde yapılmaya başlanacak. Ödemeler PTT şubelerinden gerçekleştirilecek ve hafta sonu ödeme almak isteyenler için Cumartesi günü ödemeler başlayacak. Ödeme günü Pazar gününe denk gelenler ise Pazartesi gününden itibaren ödemelerini alabilecekler.

 

Bu kapsamda hak sahibi T.C. Kimlik numaranızın son hanesine göre düzenli ve takvim ödemeleri alabilirsiniz. Sonuç olarak TC kimlik numarasının son rakamı;

'0' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 24'ünde,

'2' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 25'inde,

'4' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 26'sında,

'6' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 27'inde,

'8' olan vatandaşlar belirtilen ödeme ayının 28'inde,

Ödemelerini alabilirsiniz. Cumartesi günü hafta sonu maaş günü olanlar, Cuma günü ödeme almaya başlayacak. 

Ödeme günü hafta sonu Pazar gününe denk gelenler ise, Pazartesi gününden itibaren ödemelerini alacak. Ödemeler PTT şubelerinden gerçekleştirilecek.

Aile Bakanlığı'ndan müjde gibi müjde! 2.354 TL peş peşe hesaplara yattı! Hemen e-Devlet`ten siz de şık diye alın!
Benzine ve motorine zam kapıda mı? İşte 5 Mart Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
5 Mart 2023 altın bugün ne kadar? Bugün ons gram, tam altın kaç TL? Güncel altın kuru fiyatları!