Kent Haberleri

Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

Çocuklu ailelere devlet desteği veriliyor. Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için sosyal destek ödemeleri gerçekleştiriliyor

Aile Destek Programı'ndan yararlanan binlerce kişi Mart 2023 ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihileri merakla araştırıyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için sosyal destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Çocuk Destek Bileşeni de, bu program çerçevesinde alınmıştı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında merakla beklenen Mart ayı ödemeleri ile ilgili geçtiğimiz gün bir son dakika açıklaması yaptı. 

Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, Çocuk Desteği Bileşeni çerçevesinde 2,4 milyon hane için 1 milyar Türk Lirası ödeme yapılacağını açıkladı.

Bunun yanı sıra Bakan Yanık, Aile Desteği Bileşeni kapsamında da 3.3 milyar lira olmak üzere ödeme yapılacağını belirtti. 

Bu şekilde toplamda 3,3 milyon haneye 4,3 milyar Türk Lirası tutarında destek ödemesi yapılacağı açıklanmış oldu.

Bakan Yanık, yaptığı açıklamada "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 2022 Temmuz-2023 Şubat döneminde 3,5 milyon haneye toplam 21,7 milyar lira destek sağlamış olacağız" diye konuştu ve aynı dönemde Çocuk Desteği Bileşeni ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar lira tutarında ödeme yapılacağının altını çizdi. 

Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ KAÇ LİRA MART 2023? 

Çocuk destek bileşeni ödemelerinden faydalanan binlerce aile, rakamlara zam gelip gelmediğini de merakla araştırıyor. Peki Mart 2023 çocuk yardımı kaç lira? İşte o rakamlar...

Çocuk destek bileşeni ödeme tutarları şöyle: 

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU KOŞULLARI 2023 

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşlardan, aranan şartlardan biri hanede kişi başına düşen aylık gelir tutarının, net asgari ücretin 1/3’ünden yani, 1.833,45 liradan daha düşük olması. 

Çocuk destek bileşeni ödemelerinden ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen dar gelirli anne ve babalar faydalanabiliyor. Başka bir destek programından da faydalanan vatandaşlar, şartsız olarak Çocuk Destek Bileşeni desteğini alabiliyor. 

Evde bakım parası Mart 2023 hesaplara hangi gün yatırılacak? Paraları bu tarihte hemen çekebilirsiniz! Kaçırmayın!

Şimdi Marmara depremini bekliyoruz! Uzman isimden korkutan açıklama: Marmara için belirli gerilmeler var!

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yerle bir oldu! Elinde altını olanlar dondu kaldı! 10 Mart 2023 altın fiyatları