Kent Haberleri

Anne babalar şu an bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Dar gelirli haneler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca çocuk desteği sağlanıyor. Peki çocuk desteğine yeni zam geldi mi?   1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan anne babalar, çocuk yardımı ile ilgili son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Çocuk Destek Bileşeni ismi altında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan anne babalar, çocuk yardımı ile ilgili son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor. Aileler çocuk desteğine yeni zam gelip gelmediğini merak ediyor. 

Çocuk destek bileşeni ile ilgili geçen haftalarda önemli bir açıklama yapıldı. 

Anne babalar şu an bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçen haftalarda Türkiye Aile Destek Programı 2023 Mart ayı ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. 

Bu kapsamda, Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizde bu ay 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olmak üzere toplam 4,4 milyar TL ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı ve konuya ilişkin merak edilen detayları da paylaştı. 

Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programının başlangıcı olan Temmuz 2022 tarihinden Mart 2023'e kadar olan dönemde 26,1 milyar lirayı aşan destek sağlandığını vurguladı ve "Hali hazırda Çocuk Desteği kapsamında 2,5 milyon hane olacak şekilde Türkiye Aile Destek Programı’ndan toplam 3,4 milyon hanemiz yararlanıyor" şeklinde konuştu. 

Hanelerin gelirlerine göre aylık 850 Türk Lirası ile 1.250 Türk Lirası arasında ödeme yapıldığının altını çizen Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olacak şekilde toplam 4,4 milyar lira ödeme yapacağız" dedi ve destekten faydalanan çocuk sayısının 6 milyona ulaştığını dile getirdi. 

Anne babalar şu an bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ 2023 NE KADAR? ÇOCUK BAŞINA KAÇ TL VERİLİYOR? 

Çocuk destek bileşeni ödeme tutarları Bakanlık tarafından tek tek belirlendi. İşte çocuk başına verilen o destek tutarları: 

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

Anne ve babalar Çocuk Destek Bileşeni'ne nasıl başvuru yapılacağını da merak ediyor. Çocuk yardımı alabilmek için, e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla Çocuk Destek Bileşeni'ne başvuru yapması gerekiyor.