Ekonomi

Anne olanlara sevindirici haber! Aylık 3.700 TL destek verilecek!

Çalışmayan veya eşini kaybeden ve anne olan vatandaşlar için özel bir yardım verilecek. En çok 3 bin 700 TL olarak belirlenen bu yardımdan yararlanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.Bu sebep ile vatandaşlar yardım haberlerini dikkatli bir şekilde takip ediyor

Ekonomik imkanların sürekli değişiklik göstermesi birçok ailenin zor durumda kalmasına neden oluyor. Bu sebep ile vatandaşlar yardım haberlerini dikkatli bir şekilde takip ediyor. Peki bahsi geçen şartlar neler? Yardıma nereden başvurulabilir? Sorularının cevabı haberimizde...

Yardımdan yararlanabilmek için hangi şartlar sağlanmalı?

Birçok yardım gibi bu yardımdan da yararlanabilme için kişilerin bazı şartları sağlamaları gerekli. Peki bu şartlar neler? Duyurulan yardım paketinden yararlanabilmek için sağlanması gereken şartlar:

Eşini kaybeden veya çalışmayan annelere ek olarak Kiracılar, ihtiyaç sahibi olanlar, evde eğitim gören çocuklara sahip olanlar ve kronik hastalığı olan anneler de bu yardımdan yararlanabilir.

Yardımdan yararlanabilmek için nasıl başvuru yapılabilir?

Yardıma başvurabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi sitesine girilmesi gereklidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi sitesine girerek gerekli bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurulabilir ve başvurularınızı tamamlayabilirsiniz. Başvuruları tamamlanan ve kriterleri sağladığı tespit edilen anneler ihtiyaç duydukları süre boyunca yardımdan yararlanabilecekler. 

Yardım almaya hak kazanan anneler 2 bin 59 TL ile 3 bin 700 TL aralığındaki tutarlarda yardım alabilecek. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başka yardımları var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyan aileler için birçok yardımda bulunuyor. Bakanlık yardım başvurularını genel olarak E-devlet uygulaması üzerinden alırken bu defa resmi sitesinden alma kararı verdi. Diğer yardımlar ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak için E-devlet uygulamasını veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bahsi geçen uygulamada yalnızca bakanlığın değil aynı zamanda diğer kurum ve kuruluşların yardım projelerinden haberdar olabilirsiniz. 

Aile Bakanlığı destek ödemelerine flaş zam geldi. Cebinizde dolacak

Aile Destek ödemelerinden sonra şimdi de Aile Koruma Kalkanı müjdesi

Bakanlıktan müjdeli haber geldi! Bu habere bakın 1250 TL'yi kaçırmayın