Kent Haberleri

Anneanneler, babaanneler müjde! Hem torununa bak hem 5100 TL al

Yeni yıla girmemizle beraber destek ödemeleri de arttı. Hane ekonomilerine destek olmak amaçlı devlet tarafından verilen destek kapsamına anneanneler ve babaanneler de ilave edildi. Bakanlığa başvuruda bulunan ve koşulları sağlayan vatandaşlara 5 bin 100 TL destek ödemesi yapılıyor.çeşit çeşit destek ödemelerinin olması ile beraber  torun bakma aylığı da ödeniyor

TORUNA BAKAN BÜYÜKANNELER BAŞVURSUN!

Kadınlara verilen destek ödemeleri ile beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile gelişmeler iletiliyor. çeşit çeşit destek ödemelerinin olması ile beraber  torun bakma aylığı da ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vesilesi ile güncellenen destek ödemeleri 2023 senesi  ile beraber güncel bir şekilde yapılıyor.

Destek ödemeleri bağlamında torununa bakan anneanne ya da babaanneye destek ödemesi yapılıyor. Devlet aracılığıi le bağlanan aylık ile beraber torunlarına bakan anneanne ve babaanneler PTT üzerinden her ay destek ödemelerini alabiliyor.

Cep harçlığı niyetinde yapılan destek ödemesi senelik olarak hesaplandığında 5 bin 100 TL'ye tekabül ediyor. Torun bakan anneanne ve babaanne vesilesi ile büyük bir merakla beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile geldi. Torun bakım aylığı ile beraber koşullar, ödemeler ve başvuru yrıntıları paylaşıldı.

Anneanneler, babaanneler müjde! Hem torununa bak hem 5100 TL al

TORUM BAKIM MAAŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek ödemelerine 2023 senesi ile beraber yenileri ilave edilmeye devam ediyor. Bakanlık aracılığıb ile gereksinim sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verilen destek ödemeleri gündemde yer aldı. Torun bakım aylığının ilan edilmesi ile beraber koşullar ve başvurulara dair ayrıntılar da paylaşıldı.

Torun bakma desteği hak sahiplerine 1 sene  üresince ödeme veriliyor. Aylık olarak 425 TL ödeme yapılan destek bağlamında bazı şehirlerde aktif hale geldi. 11 pilot ilde sağlanan uygulamanın tüm şehirlere yayılması için çalışmalar sürüyor.

Torun bakma desteği başvuruları yapabilmek için www.ailevecalisma.gov.tr sitesini ziyaret etmeniz gerekir. Sisteme giriş yapılmasının akabinden "Başvuru işlemleri" ve "Yeni başvuru" sekmeleri üstünden başvurularını bitirebilir.

TORUN BAKIM MAAŞI ŞARTLARI!

Torun bakım desteğinden yararlanabilmek için bazı koşullar  bulunuyor. tespit edilen koşullar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıb ile açıklandı. koşullar arasında projenin geçerli olduğu şehirlerden birisinde ikamet etme ve Çocuk ve annenin aynı çatı altında olması ile beraber anneanne veya babaannenin de aynı çatı altında olması gerekir.

Annenin ücretli analık izninin kullanması ve çalışma haline olması gerekir. Destek ödemesinden yararlanabilmek için anne ve babanın aylık gelirinin brüt asgari ücret miktarının 2 katından fazla olmaması gerekir.

Garanti BBVA'dan duyuru yapıldı! 18 Nisan'da dağıtım başlıyor

Bunu yaparsanız servet değerinde paranız olur! Devlet tam 12,5 milyon veriyor hem de nakit

Halkbank Nisan ayına damga vurdu! Rekor promosyon ödemesi yapıldı