Kent Haberleri

Anneler e-Devlet'ten başvuru yapıyor maaşlar çocuklara veriliyor! Aralık ayı çocuk destek parası hesaplara yattı mı?

Çocuk Destek Bileşeni desteğinden faydalanan vatandaşlar aralık ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyor. Peki, Aralık ay çocuk destek parası hesaplara ne zaman yatacak?Dar gelirli hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayının gelmesiyle birlikte merak konusu oldu

Aile Destek Programı kapsamına alınan "Çocuk Destek Bileşeni" aralık ayı ödemeleri son günlerde gündemde yer almaya başladı. Dar gelirli hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayının gelmesiyle birlikte merak konusu oldu. 

Aile Destek Programına 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir destek programı hayata geçirildi. Böylece sosyal yardımlardan faydalanan hanelerdeki çocuklar için aylık 350-650 TL aralığında nakdi destek sağlanacak. Milyonlarca haneye maddi destek vermeyi planlayan Aile Bakanlığı Kasım ayı Çocuk Destek Bileşeni ödemelerini ayın ilk haftasında hesaplara yatırmaya başlamıştı. Peki, Çocuk destek parası ne kadar? Aralık ayı çocuk desteği hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk destek parası kimlere verilecek?

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes destekten faydalanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu destekten faydalanabiliyor.

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN SÜREYLE HESAPLARA YATACAK!

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri bir sene boyunca düzenli olarak hesaplara yatırılacak.

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Çocuk Destek Bileşeni parası almak isteyen kişiler, "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet sitesinden yapabilirler. Başvurular e-Devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek yapılabilir.

ARALIK AYI ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamına dahil ettikleri Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin kasım ayının ilk haftası itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağını duyurmuştu. Ancak aralık ayı ödemelerine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Aile Destek programının kapsamını genişlettiklerini, yardım programı süresince sosyal yardım alan ailelerdeki çocuklar için de ilave destek vereceklerini belirten Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 ile 650 lira aralığında destek vereceğiz" diye açıkladı.

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR, KAÇ TL?

Bakan Derya Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri verdi:

1-2 çocuklu ailelere 350 lira, 
3 çocuklu ailelere 450 lira, 
4 çocuklu ailelere 550 lira, 
5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan ailelere 650 lira ödeme yapacak.

EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Emeklilikte yaşa takılanlar için yaş şartı değişiyor mu?

e-Devlet'ten başvurana 2.500 TL'lik destek verilecek! Başvurusu onaylanan PTT'den hemen alacak!

Emeklilere yeni yıla girmeden önce son fırsat! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası tek tek açıkladı! 10 bin TL alan...