Kent Haberleri

Anneler müjde! 650 TL'lik çocuk destek parası o tarihte hesaplarınıza yatacak! Hemen hesabınıza bakın!    

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hesaplarına yatıracaklarını duyurdu. İşte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya yönelik yazılı açıklamasında, devamlı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını kaydetti

Aile destek ödemeleri kasım ayı itibariyle hesaplara yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya yönelik yazılı açıklamasında, devamlı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını kaydetti.

Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet kapsamında politika üretmeyi sürdürdüklerini belirten Yanık, bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyar liradan 40 milyar liraya çıkardıklarını hatırlattı.

Programın kapsamını genişlettiklerini, destek programı süresince sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin çocukları için de ilave destek sağlayacaklarını aktaran Yanık, işte şunları söyledi...

ÇOCUK PARASI BU AY HESAPLARA YATIYOR!

Yatırılacak ödemelerin çocuk sayısına göre değiştiğini ifade eden Bakan Yanık "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, üç çocuklu hanelere 450 lira, dört çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız " dedi.

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını söyleyen Bakan Yanık "Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" ifadeleriyle açıkladı.

Bakan Yanık, sosyal refahın paylaşımını göz önünde bulunan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım programlarıyla, kaynakların tüm toplum kesimlerinin faydasına olacak şekilde dağıtılmasını her dönemde öncelediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarına dikkat çekti.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIYOR?

Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılıyor.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları; Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor.

12 ay boyunca hesaplara 1.250 TL yatacak! Ödemeler peş peşe yapılacak! Tarihi sakın kaçırmayın!

Ziraat Bankası müjdeyi verdi! Emeklinin cebini ısıtacak para hesaplara yatıyor! Hemen kontrol edin!