Kent Haberleri

Anneler müjde! Çocuk parası hesaplara yattı! e-Devlet'ten başvuran PTT'den hemen alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin çocukları için hesaplarına her ay 350 ile 650 lira arasında destek ödemesi yapıyor.Bu durumda bakanlık tarafından açıklanan şartları taşıyan vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Aile Destek Paketi programı kapsamına 'Çocuk Destek Bileşeni' ismiyle yeni bir yardım programını dahil etmişti. Bu durumda bakanlık tarafından açıklanan şartları taşıyan vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapılıyor. 

 

"Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında dar gelirlilerin hesaplarına aktarılacak destek ödemeleri anne ve babaların gündeminde bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu.

İşte destek ödemelerine ilişkin tüm detaylar...

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerine dair açıklamada bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini hesaplara yartırdıklarını kaydetti.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin 11 Temmuz tarihin ile hesaplara yatırılmaya başlandığını kaydetti. Göktaş, İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar Türk Lirası Aile Desteği, 1 milyar Türk Lirası da çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar Türk Lirası ödeme yapılacağını bildirdi.

Desteklerden yararlanan hanelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıldığının altını çizen Göktaş, "Çocuk desteği Türk Lirasu tutarlarında ilave destek sağlıyoruz"  

ÇOCUK PARASI ALMAK İÇİN BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Söz konusu başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılıyor. Bu kapsamda, Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak hesaplara yatırılacak.

ÇOCUK PARASI ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanma şartı belli oldu. Bu durumda, hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 Türk Lirasının altında olması gerekiyor. Dar gelirli olduğuna kanaat getirilen herkes bu destekten faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar kişiler de ek olarak bu desteği alabilecek.

7.500 TL maaş alan emekliler şimdi bakın! Yeni zamlı maaşınız kaç TL oldu? Emekli maaşlarında son dakika! 

Milli Emlak'tan 25 bin TL'ye son dakika konut imarlı arsa fırsatı! Ağustos 2023 ihalelerini sakın kaçırmayın!

Dar gelirlinin hesabına her ay yatırılıyor! Aile Destek ödemelerine okkalı zam mı geldi? 1250 TL ne zaman arttırılacak?