Ekonomi

Annelere müjdeli haber geldi! Başvuruda bulunanlara 712 TL ödenecek!

Sosyal güvenlik kurumu yeni bir son dakika açıklaması yaptı. Annelere müjdeli bir haber vererek 712 TL ödeme yapılacağını duyurdu. Ödemeyle ilgili detaylar belli oldu. Koşulları sağlayan tüm çocuklar nelere ödeme yapılacak. İşte tüm detaylar…Artan enflasyon oranlarına karşı vatandaşlarını korumak isteyen devlet yeni duyurular yapıyor

Seçimler yaklaşırken devlet tarafından yeni düzenlemelerle duyurulmaya devam ediliyor. Artan enflasyon oranlarına karşı vatandaşlarını korumak isteyen devlet yeni duyurular yapıyor. Bir müjdeli haber de anneler için geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu annelere emzirme ödeneği verecek.

Emzirme ödeneği

Sosyal güvenlik kurumu bir son dakika açıklaması yaptı. 4A, 4B, 4C ve de Bağ-Kurlu olarak doğum yapan ve çalışma hayatlarına devam eden annelere emzirme ödeneği desteği sağlanacak. Bu destek kapsamında milyonlarca kişiye bu maaş bağlanacak.

Genel tanımı ile emzirme ödeneği sigortalı çalışan kadınlara ya da sigortalı olmayan kadınların sigortalı eşlerine verilecek. Bu ödenek hizmet akdinde çalışan ve kendi adına çalışanlara verilecek. Sigortalı kamu görevlileri ve devlet memurları kendi kurumları üzerinden bu alanda bir ödeme aldıkları için emzirme ödeneğinden yararlanamayacak.

2023 emzirme ödeneği

Peki bu ödeme ne kadar olacak? Sosyal yardım kapsamında istenen belirli şartlara uyan vatandaşlara emzirme desteği sağlanacak. 2020 yılında tutar 664 TL iken 2021’de 712 TL olarak yükseltildi. 2022 yılında ise bırakan 507 TL oldu. Eşi çalışmayan erkeklere verilecek yardım ise 316 TL olarak belirlenmiştir. Bu yıl yapılacak ödemenin 716 TL olacağı duyuruldu. Bu tutar hak sahibi vatandaşların anlaşmalı banka hesaplarına yatırılacak.

Emzirme ödeneği için şartlar belirlendi

Emzirme ödeneği için bazı şartlar belirlendi. Bu şartlara uyan tüm vatandaşlara bu ödeme yapılacak. 4A kapsamında çalışan sigortalı vatandaşlar doğumlarından önceki bir yıl içinde minimum 120 gün süreyle sigorta primlerini bildirmeleri gerekecek. 4B’li çalışanların doğumdan önceki bir içerisinde minimum 120 gün sigortalarını yatırmış olmaları ve herhangi bir prim borçlarının görünmemesi gerekecek. Ayrıca ödeneğin yapılabilmesi adına doğumun canlı şekilde gerçekleştirilmiş olması şartı davranacak. Ödenek için başvurular anlaşmalı banka ve çalışan hesapları üzerine yatırılacak.

Aile Bakanlığı duyurdu! Annelere 1.300 TL destek! Ödemenizi hemen PTT’den alın!

Aile Bakanlığı’ndan annelere ardı ardına müjde! Karşılıksız 600 TL verilecek! Bakan Derya Yanık resmen duyurdu!

Aile Bakanlığı`ndan annelere nefes kesen müjde! Başvuranlar PTT'den 1300 TL ödemeyi kapacak!