Genel

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!Miras kalan bu ev zaten miras bırakan kişi henüz yaşıyorken kiralanmış ve içerisinde kiracı bulunan bir ev de kira sözleşmesi bu sefer kiracı ve tüm mirasçılar arasında devam edecektir

MİRAS KALAN EVİN KİRASINI KİM ALIR?

Konuttan elde edilen kira geliri o konutun tüm mirasçılara ait olmaktadır. Miras kalan bu ev zaten miras bırakan kişi henüz yaşıyorken kiralanmış ve içerisinde kiracı bulunan bir ev de kira sözleşmesi bu sefer kiracı ve tüm mirasçılar arasında devam edecektir. Kiralayanın yani ev sahibinin vefat etmesi, kira sözleşmesini sona erdirmez.

İşte miras ve hisseli tapuya dair merak edilip sorulan sorular ve yanıtları…

ANNEMDEN MİRAS KALAN EVDE OTURUYORUM KARDEŞLERİM ÇIKARIR MI?

Anneden veyahut babadan miras kalan evde oturma hakkı, tüm mirasçılar için geçerlidir. Bu hak tüm mirasçılar tarafından birlikte kullanılmadır. Ama miras kalan evde oturan mirasçılardan birinin yani kardeşlerden birinin, diğer mirasçılar tarafından doğrudan tahliye edilmesi mümkün değildir.

MİRAS KALAN EV İÇİN DİĞER MİRASÇI KİRA ALABİLİR Mİ?

Yalnızca bir kişinin miras üstünde hakkı bulunan kişi, söz konusu gayrimenkulü kendi kararı ile kiraya verilebilir.

Ama gayrimenkul birden fazla kişiye kalmış ise kiraya verme konusunda tüm varislerin görüş birliğinin olması gerekmektedir.

MİRASÇILARDAN BİRİ İMZA VERMEZSE SATIŞ YAPILIR MI?

Mirasçılardan biri imza vermezse satış gerçekleşebilir mi? sorusu mirasçılar tarafından sıkça sorulan sorulardan biridir. Mirasın mirasçılara intikalinden yani geçiş işleminden hemen sonra mirasçıların tamamı imza atarak miras kalan malları satılabilirler. Ama mirasçılardan intikal olan miras malı üzerinde imza vermez ise de satış gerçekleşmez.

TAPU AYIRMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Ayırma işlemi yapılacak gayrimenkulün bu ev, arsa veya iş yeri olabilir bu mülklerin bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veyahut İl İdare Kurulu'ndan onay alınması gerekiyor. Daha sonrasında ise hisse sahiplerinin tamamının fotoğrafları, kimlik belgeleri ve alınmış onayları ile beraber Tapu Sicil Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekmektedir.

ÖTV’de yeni dönem! Araç alacak ve satacaklar için bulunmaz fırsat! Resmi Gazete’de yayınlandı!

Uzman isim nefesleri kesen haberi verdi! Emekli ikramiyeleri emeklileri bayram ettirecek!