Ant Yapı'dan sağlıklı yaş alma konseptli proje!
Yurtiçi ve yurtdışında 40'a yakın şantiyede iş yürüten Ant Yapı, sağlıklı yaş alma konseptli projesini hayata geçiriyor. Şirket, rezidans ve sağlık hizmetleri verilecek olan bu projeyle 65 yaş üstünü hedefledi.
İnşaat sektöründe Türkiye, Rusya, ABD ve İngiltere'de geliştirdiği projelerle öne çıkan Ant Yapı, yurtiçi ve yurtdışında 40'a yakın şantiyede iş yürütüyor. Yıllık 1,5 milyar dolarlık ciroya sahip olan şirket 10 bin kişiyi istihdam ediyor.
Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; sağlıklı yaş alma konseptli projesi Antwell'i kasım ayında kullanıma açmayı planlayan şirket, rezidans ve sağlık hizmetleri verilecek olan bu projeyle 65 yaş üstünü hedefledi.
Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, daha sakin bir yerde yaşamak isteyenler için de Çeşme ve Bodrum'da bu konsept ile projeler geliştirmeyi planladıklarını söylüyor.
Üsküdar Ünalan'da yer alan 158 konuttan oluşan Antwell projesi, fiziksel ve sosyal anlamda, 65 yaş ve üzeri bireylerin ihtiyaçlarına hitap ediyor. 1+0, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri bulunan projede 4 bin 500 m2 alanın bin 500 metrekaresinde konutlar yer alırken kalan kısım ise gezi alanlarına ve sosyal alanlara ayrıldı.
Proje, sağlıklı yaş almayı, yalnız kalmamayı içeren bir konsepte sahip. Havuzundan genel alanlara kadar tüm bölümleri 65 yaş üzeri kişilerin kullanımı için özel olarak tasarlandı. Projede havuzlarda rampalar var, eşik kullanılmadı, hareketli mutfak tezgahları tasarlandı, banyolar ihtiyaç halinde tekerlekli sandalye kullanımına olanak sağlayacak şekilde yapıldı. Düşük fiziksel güç kullanımı hedeflenirken 40 farklı alanda fazla merpen tırmanmadan aynı ortamlarda sosyalleşebilme şansı sunuluyor.
Antwell Genel Müdürü Esen Türkmen, belirli bir yaşın üzerindeki insanların alışılmış kalıplar yerine hayatın içinde sosyal olarak yaşamak istediklerini, bu projenin de bu talebe yanıt verdiğini söylüyor. Türkmen, sağlık hizmetlerinin Acıbadem tarafından verileceğini de vurguluyor.
Projede üyelerle birebir derslerin verildiği spor alanları olacak. Sosyal etkileşimi artıracak, kişilerin birbirleriyle bir araya gelip bir amaç edinebilecekleri alanlar oluşturulacak. Sinemadan kütüphaneye, mutfak atölyesinden spor alanlarına kadar her türlü hizmet verilecek. Üniversite işbirlikleriyle ömür boyu öğrenme sistemi kurulacak, geziler düzenlenecek.
Projenin yüzde 30'unu sattıklarını belirten Mehmet Okay, asıl hedeflerinin kiralayıp işletmek olduğunu belirtiyor. Okay, projenin herhangi bir rezidanstan daha ucuz olduğunu ancak alınan hizmetlerin çok daha fazla olduğunu vurguluyor.
Burada yaşayanlar elektrik ve su faturası ödemeyecek, gıdadan temizlik malzemelerine kadar alışveriş yapmayacak. Tüm bunlar hizmete dahil olacak. Yıllık kiralama yapılırken aylık kiralar bin 300 TL ile bin 900 TL arasında değişiyor.
Ufak dokunuşlarla mekanları yenilemek trend oldu
ML Mimarlık Dekorasyon'un kurucusu Yüksek Mimar Emel Balcı, yurtdışında yaygın olarak uygulanan dekorasyon yöntemi olan Magic Touch'un (sihirli dokunuş) Türkiye'deki öncüsü ve uygulayıcısı. Sistemi Türkiye'ye 'Touching' (mimari dokunuş) ile adapte ettiğini belirten Balcı, aylarca sürecek inşaat ve masraftan tasarruf edip mekanlara ekonomik ve kalıcı çözümler sunduklarını söylüyor. Mimari dokunuş, küçük değişikliklerle, kırıp dökmeden, nokta atışı seçimlerle, eski mobilya ve objelerden faydalanarak oluşturulan, mekanları dekore etme yöntemi. Bu yöntemle daha fonksiyonel ve estetik alanlar yaratılarak verimlilik artırılıyor. Balcı'nın Ortadoğu'dan Türkiye'nin çeşitli illerine uzanan bir müşteri portföyü bulunuyor. Balcı, gayrimenkul sektörünün durgunlaştığı ve dekorasyon bütçelerinin arttığı günümüzde düşük bütçelerle uygulama yapılmasının dekorasyon sektörünün yeni trendi olduğunu vurguluyor.