28 / 04 / 2024

Antakya Defne ilçe kaymakamlık binası ne olacak?

Antakya Defne ilçe kaymakamlık binası ne olacak?

Bazı üyeler uygulamaya karşı çıkarak, “Hana Deresi yakınındaki 13 dönümlük alan, Defne halkınındır. Okul yerine bina inşaatına dönüştürülmemeli” derken, bazı üyeler ise isteğin BŞB Meclisi'nde kabul edilen Nazım İmar Planı ile yürürlükte olduğunu söyledi.



Defne ilçesinde Kaymakamlık Binası için uygun yer belirlendi. Defne Meclisi'nde konu görüşüldü, bazı üyeler isteğe karşı çıktı.

      13 dönümlük okul yeri için ayrılan alanın bina yapımı şeklinde imar tadilatıyla dönüştürtülmesine bazı üyeler karşı çıktı. Üyelerden Ali Karaçay, “Burası Defne halkınındır. Okul yerini imar tadilatı ile inşaata dönüştürtemeyiz” derken, üyelerden Hikmet Nurlu  ile M. Ömer Dolar ise, söz konusu Hana Deresi üzerindeki yerin, kamu yararına, bina yapımına döndürülmesiyle birlikte  Proje'de yeşil alan, dinlenme yerleri ve otopark yerleri olmadığını kaydetti ve bu Proje'nin mutlak surette tadilata uğraması gerektiğine vurgu yaptı.

      Oturumda söz alan Hikmet Nurlu, 2009 yılında Harbiye Belediye Meclisi'nin aldığı konut yerinin taksi durağına dönüştürülmesiyle ilgili kararın İdare Mahkemesi tarafından reddedildiğini, bu kararın Danıştay tarafından da onaylanmasıyla mahkeme kararının kesinlik kazandığını, bu nedenle Maddeyi ve Mahkeme kararını Meclis'te oylamanın gereksizliğine vurgu yaparak, ”Mahkeme kararları oylanmaz, uygulanır” dedi.



Antakya Gazetesi


Geri Dön