01 / 05 / 2024

Antakya İhsaniye Camisi restorasyona girdi!

Antakya İhsaniye Camisi restorasyona girdi!

Antakya İhsaniye Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. El-Hacı Ebubekir Ağa Vakfı'na ait alan ve 1806 yılında El Hacı Bekir Ağa Civelek tarafından yapılan cami, tarihte yaşanan bir depremde büyük zarar görmüştü.



Cami, tamamen yıkılıp 1857 yılında yine aynı aileden El Hacı Mustafa Fehmi Civelek tarafından tekrar yaptırılmıştı. Antakya'nın tam merkezinde bulunan Meydan Mahallesi'ndeki cami, etrafındaki dükkanlarla tarih boyunca ticaretin merkezinde yer aldı. Geçen yüzyıllara inat halen ayakta duran caminin bundan sonra da tarih boyunca ayakta durabilmesini sağlamak amacıyla sözleşmesi 8 Kasım 2013'te yapılan ve 7 Kasım 2014'de bitirilmesi planlanan restorasyon çalışmaları yaşanan aksaklıklardan dolayı günümüze kadar tamamlanamadı. 


TAŞ USTALARI ÇALIŞIYOR 

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği caminin etrafındaki dükkanların restorasyon çalışmaları tamamlanmış durumda. Esnafın gönül rahatlığı ile çalıştığı dükkanların arka tarafında ise hummalı bir restorasyon çalışması devam ediyor. 649 bin 339 liraya mal olacak olan restorasyon çalışmalarının devam ettiği camide taşlar taş ustaları tarafından yeni bir görünüme kavuşturulurken, cami içerisindeki çalışmaların da sonuna gelindi. 



Sabah


Geri Dön