02 / 05 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin inşaatı başlıyor!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin inşaatı başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu Kararı’nı imzaladı.



 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı daha çağdaş daha modern ve daha yaşanabilir bir dünya şehri yapmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Meydan-Kepezaltı arasındaki birinci etap raylı sistemi dünya rekoru bir süre tamamlamıştı. Başkan Türel’in yeniden göreve gelmesiyle birlikte Meydan-Havaalanı-Aksu güzergahındaki 2’nci Etap Raylı Sistem Hattı da yine rekor bir sürede Antalyalıların hizmetine açılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın destekleri ile kazandırılan raylı sistem hatları ile bugün ilk duraktan binen Antalyalılar ve kente gelen ziyaretçiler, hiç aktarma yapmaksızın otogardan, havaalanına en modern toplu ulaşım aracı olan raylı sistemle ulaşıyor.

 

BAŞBAKAN İMZALADI

Antalya şimdi de 26 kilometre uzunluğa sahip Varsak- Meltem arasındaki 3’üncü Etap Raylı Sistem Hattı ile tanışıyor. Başkan Türel’in göreve geldiği günden bu yana Antalya’ya kazandırmak için yoğun mesai harcadığı 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi'yle ilgili son viraj da geçildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Yüksek Planlama Kurulu kararını imzalamasıyla mega projenin hayata geçmesine yönelik son adım da atılmış oldu. 

 

 

İLK KAZMA YILBAŞINDAN ÖNCE

Resmi ve hukuki süreci YPK kararının imzasıyla tamamlanan Antalya 3. Aşama Raylı Sistem için Antalya  Büyükşehir Belediyesi, vakit kaybetmeksizin ihale ve yapım çalışmalarına başladı. Böylece üç ay gibi kısa bir sürede dev projenin ihale işlemlerinin tamamlanarak, 2018'den önce inşaatına başlanılması hedefleniyor.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi

 

 


Geri Dön