06 / 05 / 2024

Antalya Ali Çetinkaya’da kentsel tasarım çalışmaları başladı!

Antalya Ali Çetinkaya’da kentsel tasarım çalışmaları başladı!

Antalya'da yer alan Ali Çetinkaya Caddesi, büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmalarla bir çekim merkezi haline gelecek.



 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi’nde olduğu gibi Ali Çetinkaya Caddesi’ni de bir çekim merkezi haline getirecek. Antalya Ali Çetinkaya Caddesi, “Güneş Doğudan Yükseliyor” sloganı ile tanıtılan Doğu Garajı Projesi kapsamında yeniden tasarlanıyor. Çalışmalar kapsamında cadde üzerindeki binalar boyanacak. Ali Çetinkaya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi’ne ilk adım Meydan Kavşağı’ndaki düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile atıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Meydan Kavşağı’ndaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Ali Çetinkaya Caddesi’nde kentsel tasarım ve düzenleme çalışmalarına başlandı.Projeyle birlikte 89 binanın cepheleri ile dükkanların dış cepheleri yenilenmiş olacak.


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin “Güneş Doğudan Yükseliyor” ilkesi ile uygulamaya konulan proje 3 etap şeklinde tamamlanacak. Birinci etapta Ali Çetinkaya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi Yapımı, ikinci etapta Doğu Garajı ve Kültür Merkezi Yapımı, üçüncü etapta da Nekropol Alanı düzenlemesi yapılacak. Projelerin tamamlanmasıyla Doğu Garajı ve çevresi yepyeni bir kimliğe kavuşmuş olacak. 

 

 


Geri Dön