02 / 05 / 2024

Antalya Batı Çevre Yolu imar planları kabul edildi!

Antalya Batı Çevre Yolu imar planları kabul edildi!

Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasında kalan ve özel mülkiyetler sebebiyle bugüne kadar tamamlanamayan bin 800 metrelik bölümünün iki tarafındaki 160 hektar alan imara açılıyor.



Antalya Büyiikşehir Belediye Meclisi, Batı Çevre Yolu'nun 5 bin ve 25 bin ölçekli nazım imar planlarını kabul etti. Kabul edilen planlara göre yolun Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasında kalan ve özel mülkiyetler sebebiyle bugüne kadar tamamlanamayan bin 800 metrelik bölümünün iki tarafındaki 160 hektar alan imara açılıyor. Ancak planlar, bölgeden geçmesi planlanan demiryolunu kapsamıyor. 


Antalya Biiyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısı Antalya Su ve Atık Su îdaresi'nin (ASAT) konferans salonunda yapıldı. 


Yoklamanın ardından meclis, gündem maddelerine geçilemeden, muhalefet ile AK Parti arasındaki tartışmalara sahne oldu. Karşılıklı söz almalarla devam eden tartışmalar 1 saat 40 dakika sürdü. Gündemin yoklama dışındaki geriye kalan maddelerinin görüşülmesi ise 1 saat 30 dakikada tamamlandı. 

Birçok gündem maddesi okunmadan, ilgili komisyonlardan havale edildiği şekliyle topluca oylanıp kabul edildi. 

Meclisin kabul ettiği maddeler arasında Batı Çevre Yolu'nun 5 bin ve 25 bin ölçekli nazım imar planları da yer aldı. Gündemin 12'nci ve 13'üncü sıralarında yer alan maddelerin görüşmeleri sırasında toplantıya başkanlık eden Antalya Büyiikşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yerini vekili Ahmet Biiyükakça'ya terk ederek salondan çıktı. Söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Bu kadar önemli bir konuda Menderes Türel'in dışarı çıkmasına anlam veremedim. Acaba bir tereddüt, bizim bilmediğimiz bir sıkıntı mı var?" diye sordu. 


Grup kararı bulunmasına rağmen bazı CHP'li üyeler maddelerin oylamasına katılmadı. MHP'li İrfan Yılmaz'ın sorusu ile de planların, bölgeye yapılması planlanan demiryolunu kapsamadığı ortaya çıktı. 1,8 kilometre uzunluğundaki yolun iki tarafında 160 hektar alanı imara açan planlar MHP'li İrfan Yılmaz'ın çekimser kalmasına karşın iktidar ve muhalefet partili üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi. 


Antalya Akdeniz Haber


Geri Dön