27 / 04 / 2024

Antalya Bilem Otel’in ihalesi 15 Temmuz’da!

Antalya Bilem Otel’in ihalesi 15 Temmuz’da!

Antalya Muratpaşa Belediyesi Bilem Otel’in kaçak bölümlerinin yıkılması için yeniden ihaleye çıkarıyor. 15 Temmuz Cuma günü yapılması planlanan ihalenin onaylanmasının ardından sözleşme imzalanacak ve 10 gün içinde yer teslimi yapılacak.



Muratpaşa Belediyesi, Şirinyalı Mahallesi'nde yer alan Bilem Otel'in kaçak bölümlerinin yıkılması için yeniden ihaleye çıktı. Eski Lara Yolu'nda, Konserve Koyu'nun hemen yanı başında bulunan Bilem Otel'le ilgili yıkım süreci 2010 yılına dayanıyor. 45 odalı Bilem Otel, 2010 yılında yanındaki alanda 36 odalı ek binayı hizmete soktu.


EVCİLMEN SÖZ VERDİ


Yapının ruhsatsız olması nedeniyle Nisan 2011'de encümenden yıkım kararı çıktı. Otelin sahibi Nuri Bilem'in dönemin Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'den ruhsat için söz aldığını ve bu söze güvenerek yapıyı tamamladığını iddia etse de sonuç değişmedi. Bilem tepkisini, otele astığı "Çevreye ve size verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Budak bu manzara sizin eseriniz" yazılı 2 dev pankartla gösterdi.


2013'TE İHALEYE ÇIKILDI


Yıkım kararının uygulanması ise adeta yılan hikayesine döndü. İlk yıkım kararının alınmasının ardında yapılan kısmi yıkımın ardından, yıkım işlemi bir türlü gerçekleşemedi. Bilem Otel'in imar planlarında kaçak bölümlerinin yıkımı için 11 Ekim 2013 tarihinde yapılan ihale, katılımcı tek firmanın eksik evrakı nedeniyle iptal edildi. Aradan geçen yaklaşık 3 yılın ardından Muratpaşa Belediyesi yeniden yıkım ihalesine çıktı. İhale 15 Temmuz saat 10.00'da Destek Hizmetler Müdürlüğü'nde yapılacak. İhale şartnamesine göre yıkım patlayıcı madde kullanılmadan, kırıcılı ekskavatörle ve kompresörlerle yapılacak. İhalenin onaylanmasının ardından sözleşme imzalanacak ve 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yıkım yer tesliminin ardından 45 gün içinde tamamlanacak.



Sabah


Geri Dön