Yeni Şirketler

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 3 dönümlük arazisine haciz

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 4 milyon TL'lik haciz işlemiyle karşı karşıya kaldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1998 yılında kamulaştırılmadan yol yapılan yaklaşık 3 dönümlük araziyle ilgili 4 milyon TL'lik haciz işlemiyle karşı karşıya kaldı. Haciz işlemi için belediyeye gelen avukat ve icra memuru, ödeme yapılamayacağının bildirilmesi üzerine işlemi gerçekleştiremeden belediyeden ayrıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya'nın Arapsuyu bölgesindeki Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki Sabriye Kaymaz, kendisine ait yaklaşık 3 dönümlük arazinin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1998 yılında kamulaştırma bedeli ödenmeden yol yapılmasıyla ilgili tazminat davası açtı.

Belediyenin yol yapılan arazi ile arazi sahibine bedel ödemesine hükmedilen yargı kararı, itirazlarla devam eden 10 yıllık sürecin ardından 2008 yılında kesinleşti. Bu tarihten itibaren belediye tarafından arazi sahibine ilgili bedelin ödenmemesi sonucu Antalya 7. İcra Müdürlüğü'nde Sabriye Kaymaz'ın avukatları aracığıyla icra işlemi başlatıldı. İcra işlemleri sonucu, belediyenin Atatürk Bulvarı'nda yol yapılan 3 dönümlük arazi için Sabriye Kaymaz'a 4 milyon TL'nin üzerinde bedel ödemesine hükmedildi.

Sabriye Kaymaz'ın avukatı Fatih Abay, söz konusu alacakla ilgili bugün bir icra memuruyla birlikte haciz için Antalya Büyükşehir Belediyesine geldi. Belediye Hukuk Müşaviri İlker Gedik ile görüşen avukat Abay, haciz işlemi yapılamadan belediye binasından ayrıldı.

-"ÖDENMEKTEN KAÇINILIYOR"-
Belediye önünde gazetecilerinin sorularını yanıtlayan avukat Fatip Abay, büyük bir alışveriş merkezinin önünde bulunan ve üzerine Büyükşehir Belediyesince asansörlü üst geçit de yapılan yaklaşık 3 dönümlük alana karşılık, belediyeden 4 milyon TL'nin üzerinde alacakları olduklarını söyledi. Müvekkillerinin Antalya'da benzer konularda davalık oldukları ilçe belediyeleriyle sorunlarını çözdüklerini ancak 2008 yılında kesinleşen kararla
birlikte Büyükşehir Belediyesinden alacaklarını tahsil edemediklerini dile getiren Abay, "Büyükşehir Belediyesinde, enkaz edebiyatına davalık bir cevap, sistem var. Alacaklarımız ödenmiyor. Ödemekten kaçınılıyor" diye konuştu.

Belediye yetkililerinin, talep ettikleri ödemeyi yapamayacaklarını kendisine ilettiklerini anlatan Abay, şöyle konuştu: "Haciz işlemine konu olan yer, kamulaştırmadan yol olarak el atılmış bir yerdir, taşınmazdır. 3 bin metrekareye yakın bir alandır. Belediyenin, arazi sahibi vatandaşa ödemesi gereken bedel mahkeme kararıyla 4 milyon TL'nin üzerinde bir rakamdır. Belediye vatandaşa, yol olarak el attığı arsanın bedelini ödeyecek.
Bundan sonra her halde gayrimenkullerin hacizi, bankalardaki hesapların hacizi gerçekleşecek. Belediye yetkilileri, ısrarla 'hiç bir malımız, gelirimiz yok' cevabını veriyor. Ödeme yapabilecekleri bir tarih de veremiyorlar. Belediyenin satışa çıkardığı gayrimenkuller var. Bir çoğunun üzerinde 30 milyon TL'nin
üzerinde borcu bulunduğunu söyleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, anlattıklarına göre 'batmış, bitmiş' durumda. Bekleme durumumuz yok. Haciz işlemlerimiz devam edecek. Tehditkar yaklaşımda değiliz. Belediye, hepimizin belediyesi. İyi niyetle, bir an önce borcun ödenmesini talep ettik."

Gazetecilerin, söz konusu haciz işlemi ve borçla ilgili bilgi almak istediği Antalya Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Avukat İlker Gedik de gazetecilere, "Avukatların gazına geliyorsunuz. Her gün 30 avukat geliyor, yeni bir şey değil kardeşim" sözleriyle yanıt verdi.
AA