Kentsel Dönüşüm

Antalya Çalkaya’ya özel kanun çıkartılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Çalkaya için özel bir kanun çıkartılacağını dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Salı Grubu’nun Ramazan ayı iftar programlarının ilk konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere değinerek konuşmasına başlayan Türel, seçimin Türkiye için sürpriz olduğu gibi, dünyada Türkiye’yi yakından takip eden küresel güçler için de sürpriz olduğunu belirtti.

Konyaaltı Antalya’nın yeni yaşam merkezi 

İşadamlarının sorularını da cevaplayan Başkan Türel, Konyaaltı Sahil Projesinde gelinen son noktayı anlattı. Sahilin Ramazan Bayramı’nda tamamen hizmete açılmış olacağını söyleyen Başkan Türel şu şekilde konuştu; “Konyaaltı sahil projemiz içerisinde ücretsiz ulaşım olacak. Varyanttan sahilin sonuna kadar toplu ulaşım araçlarımız ücretsiz çalışacak. Bir de ANTBİS kuruyoruz oraya. İsteyen bisikletle sahilin bir ucundan bir ucuna gidebilecek. Akıllı yönetim uygulamalarının en güzelini Konyaaltı’nda vereceğiz. Mesela çocuklara bir güvenlik bileziği takılacak. Akıllı telefonlarınıza uygulamayı indiriyorsunuz çocuğunuzun nerede oynadığını ne yaptığını telefonunuzdan izliyorsunuz. 12 Eylül koruluğu içinde macera parkı yapıyoruz. Oralar çocukların kullanım alanı olacak. Yani Antalya’nın tam bir yaşam merkezi oluyor.”


Yat Limanı projesi hazır

Kaleiçi Yat Limanı projesinin tüm hazırlıklarının tamam olduğunu söyleyen Türel, “Uygulama projelerimiz ve kiralama izni her şey hazır. Allah nasip ederse yeniden görevde olursak 2019 Mart’ından sonra ihalesini yaparız” diye konuştu.