Genel

Antalya Deftarlığı'nda 95 bin TL'ye 2+1 lüks ev!

Antalya defterdarlığınca, atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılması için, taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesisi gibi yöntemlerin yanı sıra kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemler de kullanılmaktadır  

Daha önce kamuoyu ile de paylaştığımız gibi, İlimiz, Kepez ilçesi, Duraliler Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 10704 ada 9 parsel numaralı 16.544 m2 yüzölçümlü taşınmaz, satış yerine kat karşılığı inşaat ihalesi ile değerlendirilmiş, 26/03/2008 tarihinde yapılan ihalede Kom Yapı İnşaat AŞ nin teklifi uygun bulunarak sözleşme imzalanmış, imzalanan sözleşme neticesinde inşa edilen Durukent Sitesindeki 8 adet yıldız blokta toplam 216 daireden 88 adet daire sözleşme gereği Hazineye intikal etmiştir.

Mülkiyeti hazineye ait 88 adet daire,  toplam 12.182.000,00 TL bedelden 7 ile 10 Mart 2011 tarihleri arasında 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 45inci maddesine göre açık teklif usulü ile Defterdarlığımız ihale salonunda satış ihaleleri gerçekleştirilecektir.

 

Sitenin konumu:

Akdeniz Üniversitesinin kuzeyinde bulunan site, Kampus alanı, Tıp Fakültesi ve otogar üçgeni içinde bulunup ve denize otomobil ile 5 dakikalık uzaklıktadır.

Binanın Dış Özellikleri

Site yukarıda bahsedildiği gibi spor alanları, ( Tenis Kortu, Basketbol ve Voleybol sahası, büyük ve çocuk yüzme havuzları), çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, her bir sitenin önünde bulunan ahşap kamelyası ile modern çağın gerektirdiği tüm özelliklere sahiptir. Ayrıca   site de güvenlik sistemi mevcut olup, dairelerde görüntülü zil ve diafon, çelik kapı, ortak kullanım alanları için jeneratör sistemi,  yangın merdiveni  ile aileler için güvenli bir yaşam alanı haline gelmiştir.   Binaların dış cephesinde, ısı hesaplarına uygun manotolama üzeri hazır renkli sıva, doğramalarda ise pvc+ısıcam kullanılmıştır.  Sitede her blokta çift hızlı panaromik asansör mevcuttur.

Dairelerin özellikleri

İhalede, Defterdarlığımızca satılacak daireler 8 adet blokta ve muhtelif katlarda olup;

* 59 adedi 3 oda 1 salon şeklinde, brüt 153 m2 yüzölçüme sahiptir. Daireler bulundukları konuma göre  (katı, cephesi )  125.000,00 TL ile  180.000,00 TL arasında satış ihalesine çıkacaktır.

* 29 tanesi ise, brüt 105 er m2 büyüklüğüne sahip, 2 oda 1 salon şeklindedir. Bu dairelerde 95.000,00 TL ile 130.000,00 TL arasındaki bedellerden satılacaktır.

            Dairelerin tamamında gün ısı, 2 şer adet klima mevcut olup, ıslak zeminlerde tavana kadar fayans kaplama yapılmıştır.  Odalar saten alçı üzeri su bazlı boya ile boyanmıştır. Dairelerde zeminler laminat parke ile döşenmiştir. Her bir bölüm, vestiyeri, mutfak dolabı, duşakabini ile alındığı anda oturmaya müsaittir. Dairelerde kat kaloriferi döşenmiş olup, istendiği anda doğalgazlı sisteme geçmeye tesisat uygundur.

  İhale sonucu,  daireleri alan vatandaşlarımız, satış bedelinin en az ¼ ünü peşin olarak ödedikten sonra, geriye kalan bedeli 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeyebilirler. Taksitlere aylık   % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Ayrıca vatandaşlarımız ihale sonucunda başta tapudaki alım ve satım harcı olmak üzere dairelerin satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerden dolayı her hangi bir vergi, resim ve harç ödemeyecek  ve  satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile de emlak vergisinden de muaf olacaklardır.

 Daireleri alan vatandaşlarımız isterlerse yukarıda belirtilen taksitlerle satış bedelini ödeyebilecekleri gibi, İş Bankası, Vakıfbank, Halkbankası, Şekerbank, Akbank ve Ziraat Bankasından bu ihaleye özgü kredi oranlarında kişilerin şartlarına uygun ve uzun vadeli konut kredisini de kullanabileceklerdir.

      Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili Antalya Defterdarlığından ( Batı Antalya Emlak Müdürlüğü )  ayrıntılı bilgi alabilecekleri gibi istedikleri takdirde 3 ve 4 Mart tarihlerinde görevliler tarafından mesai saatleri içinde taliplilere daireler gösterilecektir.