02 / 05 / 2024

Antalya Güneş'te kentsel dönüşüm başladı!

Antalya Güneş'te kentsel dönüşüm başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kepez'e bağlı Güneş Mahallesi'nde kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.



Antalya'nın Kepez İlçesindeki Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kalan son kaçak yapılar yıkıdı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepez İlçesindeki Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kaçak ve işgal alanlarındaki konutlar yıkıldı. Yapılması planlanan yeni proje ANTEPE tarafından hayata geçirilecek.

Kepez ilçesi Güneş Mahallesi bölgesinde Bakanlar Kurulu'nca verilen karar ile riskli bölge olduğu duyurulan 9.7 hektarlık alanda inşaat hazırlıkları devam ediyor. Bundan önce yapılan 3 ihaleye katılım sağlanmayınca Antalya Büyükşehir Belediyesi, 211 mülk sahibinin mağdur olmaması için kentsel dönüşüm projesini belediye şirketi ANTEPE beraberliğince yapma kararı verdi.

Antalya Güneş te kentsel dönüşüm başladı!

ANTEPE tarafından düzenlenen  mühendislik ve mimarlık projeleri kapsamında gerçekleştirilecek 386 konutun yapımına başlanabilmesi için bölgede kalan son işgali alanların yıkımı da bitirildi.

HİÇ KİMSE MAĞDUR EDİLMEDİ

Göreve gelmesiyle Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bölgesinde incelerde bulunan ve "Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de yapılması gereken ne varsa yapacağız" ye altını  çizen Başkan Muhittin Böcek verdiği sözü tuttu. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 211 mülk sahibinin mağdur edilmemesi adına gerekli her şeyi yapan Başkan Böcek, Güneş Mahallesi'nde yapılması planlanan projenin önünde duran bu engeli  kaldırdı.

KİRA YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye'ne bağlı ANTEPE beraberliğinde yapılması planlanan proje kapsamında 3 tane eve parseli içinde 386 tane ev yapılacak. Yapılacak konutların 336 tanesi 211 hak sahibene verilecek. Bu zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'ndan hak sahiplerine yapılan kira desteğinin Şubat 2021'de bitmesinin sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce ödenen 750 Türk Lırası kira yardımı Ekim 2022'ye kadar sürecek.


Antalya Kepez'de 137 hak sahibi tapularına kavuştu!

Antalya Kepez'in çehresi kentsel dönüşümle değişti!


Geri Dön