Genel

Antalya Hipodromu projesiyle ilgili 4 soru!

Antalya Hipodromu projesinin öngörülen zamanda bitirilememiş olması ve hipodromun ne zaman açılacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Hipodromu projesinin öngörülen zamanda bitirilememiş olmasına ve hipodromun ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arı, ''Döşemealtı Yağca Mahallesi sınırları içerisinde 811 dönüm arazi üzerine yapılacak olan Antalya Hipodromu ilk olarak 2008 yılında gündeme geldikten tam 4 sene sonra 2012 yılında Bakanlığın 5 milyon TL’yi ot-mera parası olarak ödemesiyle, Maliye Bakanlığının tahsis etme süreci başlar. Tahsis edilmenin ardından yer hakkında bazı kanuni işlemler ve zorluklar ortaya çıkar. Bu zorlukların 2013 yılında imar planlarında yapılan değişikliklerle asılmasının ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi onayına sunulmak üzere gönderilir.'' diye konuştu.

''2017 yılına gelindiğinde, yani 9 yıllık sürecin sonunda hipodromun tüm detayları Şubat ayında medya ile paylaşılır. Hipodrom pistinin polytrack olacağı ve gece yarışlarının olacağı gibi birçok önemli detay vardır'' diyen Arı, ''İhaleyi ilk alan firma; 24.07.2014 tarihinde 158.185.277,24 TL bedelle ÖZKA İNŞAAT olur. Bu rakam biraz yüksektir ve tepki olunca ikinci ihalede daha makul bir rakama 109.418.646 TL’ye YAPI ve YAPI İNŞAAT firmasına verilir. İşe başlama tarihi 11.04.2017, süresi 240 gün ve işin bitiş tarihi 06.12.2017 olarak belirlenmiştir. İş temel atma seviyesine gelir fakat bir türlü gerçekleşmez. Haziran ayı olur temel bir türlü atılamaz. 2017 Temmuz ayına gelindiğinde İlçe Belediyesi tarafından ruhsatı imzalanarak yer teslimi yapılır ve inşaat nihayet başlar. Fakat 2018 yılında yarış programına koyulmasına rağmen hipodrom bitmez yarışlar diğer hipodromlara kaydırılır. 2017 yılında teslim edilecek hipodrom 2018 yılının yarış programında yer almasına, hatta kuponların üzerinde ismi olmasına rağmen bir türlü bitmez. Hipodromun 2019 yılı yarış programına da TJK tarafından konulmamıştır. Bu da gösteriyor ki; TJK haklı olarak kendisine uzun zamandır teslim edilemeyen hipodromun, 2019 yılında da teslim edileceği sinyalini alamamış ki programa dahil etmemiştir'' ifadelerini kullandı.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın soruları:
1) Antalya ve Döşemealtı için hem ekonomik hem de istihdam açışından önemli katkı sağlayacak olan projenin öngörülen zamanda bitirilememesinin sebebi nedir?

2) Gecikme ödenek yetersizliğinden mi yoksa yüklenici firmadan mı kaynaklanmaktadır?

3) Bu gecikme ile ilgili olarak Bakanlığınız tarafından herhangi bir tahkikat başlatılmış mıdır?

4) Antalya Hipodromu halkımızın ve yarışseverlerin hizmetine ne zaman açılacaktır?