02 / 05 / 2024

Antalya Kemer'e muhteşem meydan!

Antalya Kemer'e muhteşem meydan!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Kemer'e inşa edeceklerini yeni meydanın müjdesini verdi.




Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer’de Çamyuva Mahalle Toplantısında, ardından, Kemer İlçe Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Kemer Projeleri Tanıtım Toplantısında konuştu. Başkan Türel, önce Çamyuva Mahalle toplantısında halka seslendi. Çocukluğunun gençliğinin geçtiği Kemer’in hayatında öneminin büyük olduğunu anlatan Başkan Türel, Kemer’e ayrı bir özlem duyduğunu vurguladı. 18 ilçe 912 mahalleye ayrı ayrı hizmet götürdüğünü belirten Başkan Türel, şimdi çalışma zamanı diyerek her ilçe için ayrı ayrı proje çalışmaları olduğunu söyledi. 

Kemer Proje Tanıtım Toplantısında da ilçeye yapılacak projeleri tanıtan Başkan Türel, “Çocukluğumun geçtiği bu topraklara ne yapacaksak, özenmeliyiz en iyisini en güzelini yapmalıyız.  Kemer en üstlere çıkmalı artık dünya gıpta etmeli. Sadece Türkiye değil. Ben sizlerin huzuruna gelirken dünyanın en güzel projesini hazırlayarak gelme heyecanıyla çalıştım. Önemli olan Kemer’e bu projelerin kazandırılmasıdır. İnşallah sizlerin de destekleriyle bu projelere başlayacağız. Tabi bu projeyle 1980 model Kemer 2020 model oluyor. Çünkü hakikaten Kemer’de çok önemli bir turizm hamlesi gerçekleştirildi. Ama Kemer benimde çok iyi hatırladığım bu 1980 model döneminden 2020 modeline dönüşmek için böylesine projeleri bekledi.” Dedi.

KEMER’E MUHTEŞEM MEYDAN

Kemer’in 12 ay turizm sezonunu kullanabileceği projelerin kazandırılacağını belirten Başkan Türel, “Kemer kent merkezinde ve Liman  Caddesi’nde düzenlemeye gideceğiz. Bu projeleri gerçekleştirdiğimizde Kemer’de çok farklı bir hava oluşacak. Hazırladığımız projeyle sadece Kemer’in içine değil Çamyuva’ya da, Göynük’e de ciddi bir katma değer sağlayacak. İçine bir kongre merkezi koyduk. Kemer’in içindeki küçük çaplı butik oteller, kongreler merkezi haline gelecek. Kemer’de 12 ay turizm sezonunu kullanabilir hale gelecek. Malum bu tür kongreler genellikle kış aylarında yapılır. Bunun içinde mükemmel kongre merkezleri gerekir.  Bunları sağladığımızda Kemer’i artık kışın kaderine terk edilmiş turizm destinasyonu değil 12 ay turizmle yaşayan destinasyonu haline getirmek için bir adım atmış oluyorsunuz. Deniz ve Liman Caddesi benim de ailemle birlikte ne zaman Kemer’e gelsem yürüyüş yaptığım yoldur. Ama senelerdir bana yolun yenilenmesini söylerlerdi. Bu yolu bir cazibe alanı bir meydanla buluşturmazsanız önü biraz kör kalıyor. İşte o yüzden TOKİ’nin mülkiyetindeki geçmişte Dünya Ralli Şampiyonası’nın depolama otopark alanı olarak kullandığımız o meydanı  TOKİ  ile de protokolü imzaladık artık mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ni geçti, anlaşmak suretiyle Kemer’in yeni bir meydanı haline dönüştürüyoruz. “ dedi.


ALT TARAFI ARITMA ÜST TARAFI 5 YIDIZLI TESİS

Başkan Türel proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bu meydanda konserler verilebilir, toplantılar yapılabilir, buradaki çarşıda Türk el sanatları, sahaflar antikacılar, baharatçılar geleneksel Türk çarşısının özelliklerini taşıyarak turistlere ekstra bir cazibe yaratabilir. Bunu gerçekleştirebildiğimizde bu meydan ben diyeyim Paris'teki Şanzelize gibi mükemmel bir çekim alanı olacak. Ve bu Kemer’e dalga dalga yayılır. Kemer’deki arıtma tesisimizde Türkiye’de bir ilk Dünyada ise ilklerden olma özelliğini taşıyor. Dört tarafı da kapalı altı arıtma tesisi üstü de spor alanları, kafeteryalar ve gezi alanları olacak. Bunun bir alt ölçekteki projesini Lara Kundu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirmiştim. Yarı kapalı bir arıtma tesisiydi. Açılış töreninde benim ilk dönem başkanlığım ve Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlık görevindeydi. Orada da arıtma tesisinin üstünü futbol sahası yapmıştık. Şimdi orada Antalya’ya kamp yapmaya gelen futbol takımları arıtma tesisinin üstünde antrenman yapıyor. O gün açılışta demiştim ki “Efendim biz Antalya’da ne yapsak itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bir kesime ne yapsak beğendiremiyoruz. Antalya’nın 2040 yılına kadar Antalya’nın arıtma sorununu çözecek bir tesis. Bunu önemsemeyip alt tarafı bir arıtma tesisi yapıyor diyebilirler ama üst tarafı da futbol sahası demiştim” Şimdi burada da aşağı yukarı 2071 senesine kadar Kemer’in arıtma problemini çözecek mükemmel bir tesis. Şimdi buna da kulp takmak isteyenler olur ve alt tarafı bir arıtma tesisi diyecek olursa, “Alt tarafı arıtma tesisi ama üst tarafı da 5 yıldızlı bir otel tesisi” diyeceğim.” 




Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön