30 / 04 / 2024

Antalya Kepez Devlet Hastanesi açılıyor!

Antalya Kepez Devlet Hastanesi açılıyor!

Antalya’da hizmete girecek olan 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi, Türkiye’nin kağıt kullanılmayan ilk ve tek dijital hastanesi olacak.



Antalya’da hizmete girecek olan 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi, Türkiye’nin kağıt kullanılmayan ilk ve tek dijital hastanesi olacak.


Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya'nın Kepez ilçesinde yaptırılan devlet hastanesi inşaatı tamamlandı. Antalya'nın sağlık alanındaki önemli bir eksiğini giderecek olan hastanenin tefrişatı ve tıbbi cihazların montajına geçildi. Üç ana bloktan oluşan 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesinin Türkiye'nin ilk dijital hastanesi olarak hizmete girmesine günler kaldı.


KONFORLU HASTANE

75 milyon 844 bin 500 TL ihale bedeli olan Kepez Devlet Hastanesi, 54 bin 307 metrekare kapalı alana sahip. Hastanede 109 çift, 98 tek kişilik oda bulunuyor. 72 yoğun bakım yatağı ve 12 adet modern ameliyathanenin yer aldığı hastane, 10 kattan oluşuyor. Toplam 5 katlı acil bloğunda, ameliyathane ve yoğun bakım bloğu ayrı olarak hizmet verecek. Poliklinikler ise 6 katlı ayrı binada sağlık hizmeti sunacak. Kepez Devlet Hastanesi 8 adet yürüyen merpeni ile hastalara ve yakınlarına büyük rahatlık sağlayacak. Hastanede 72 adet izole yoğun bakım ünitesi, 100'e yakın poliklinik, 15 ayrı asansör, son kalite malzemenin kullanıldığı modern hasta odaları ile 5 yıldızlı otel konforunda hizmete sunulacak.


ENGELLİ DOSTU OLACAK

Kepez Devlet Hastanesi aynı zamanda Antalya'nın ilk engelli dostu hastanesi olacak, Sağlık Bakanlığının, '81 İle Engelli Dostu Hastane' projesi Antalya'da ilk olarak Kepez Devlet Hastanesinde uygulanacak. Görme engelliler için yürüme bantları ile işitme engelli hastaların doktorlarla iletişim kurmasını sağlayacak işaret dilini bilen personel hizmet verecek. Hastanedeki bütün işaretler, yönlendirme levhaları görme engellilerin anlayabileceği şekilde Braille alfabesiyle yazıldı. Ayrıca, önemli noktalarda, laboratuvarların bekleme salonlarında, röntgen ve poliklinik kayıt gibi yerlerde görme engellilerin yönlendirilmelerini sağlayacak sesli kiosklar bulunacak.


İLK ONKOLOJİ HASTANESİ

Antalya'nın en büyük onkoloji merkezinin inşaatı da Kepez Hastanesi bitişiğinde yükseliyor. Yanık tedavi merkezinin de olacağı hastanede, konferans ve toplantı salonları ile kafeteryalar gibi yardımcı fonksiyonlar da yer alıyor. Hastanenin ihtiyaç halinde yatak kapasitesi artırılabilir durumda. Ayrıca 30'u engelli olmak üzere 567 araçlık otopark, hastalara büyük kolaylık sağlayacak.


TÜM İŞLEMLER ELEKTRONİK ORTAMDA

Türkiye'nin ilk dijital hastanesinde Sağlık Bakanlığı'nın 'Kağıtsız Hastane' projesi de ilk defa hayata geçiriliyor. Proje ile tüm işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Kağıtsız Hastane projesiyle tedavi sürecinde hastalarla ilgili tüm verilere tablet bilgisayarlar ya da akıllı telefonlarla ulaşılabilecek. Proje ile doktor ve hemşireler kağıt-kalem yerine tablet bilgisayar kullanacak.


Sabah


Geri Dön