Sektörel

Antalya Kepezli müteahhhitlere tam destek!

Antalya Kepez Müteahhitler Derneği toplantıs gerçekleşti. Toplantıda mütehhitlere her türlü desteğin sağlanacağı konuşuldu.

Antalya Kepez Müteahhitler Derneği, Sakarya Parkı'nda düzenlediği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'yü davet etti. Davete icabet eden Başkan Tütüncü, ilçesinin modernleşmesinde pay sahibi olan müteahhitlerin hep yanında olduklarını, bundan sonra da olacaklarını vurguladı. 


Kepez'de birçok kentsel dönüşüm planlamaları yapıldığını hatırlatan Tütüncü, bunların birincisinin vatandaş eliyle olan modeli olduğunu söyledi. Bu yöntemle vatandaşları müteahhitlerle oturup konuşabilecekleri bir ortam sağladıklarını belirten Tütüncü, Ahatlı ile Yenidoğan mahallelerinin bu yöntemle yenilendiğini söyledi. 


BÜYÜK PARSELLERDE MODERN YAPILAR 

Günümüzde üçüncü kentsel dönüşüm uygulamalarının sürdüğünü anlatan Tütüncü, "Bunlardan birisi olan Yeni Emek Mahallesi'nde 4 farklı imar planı vardı. Bu planda kimi bina 2 katlı, kimisi 3 katlıydı. Yeni imar planıyla çeşitli büyüklüklerde parseller yapıldı. Hak sahipleri istedikleri müteahhitlik firmasıyla anlaşarak, daha yüksek katkı, daha fazla sosyal ortamlar kazandıkları yeni bir yaşam merkezine kavuşuyorlar" dedi. 


DEPREME DAYANIKLI BİNALAR 

Bu mahallelerdeki 50- 60 yıllık binaların yıkılarak yenilerinin yapılacağını ifade eden Tütüncü, "Depreme karşı dayanıklı yapılaşma, kentin rantını artırma, inşaat sektörünü hareketlendirici faaliyetlerle ekonomiye can veren çalışma oldu" dedi.



Toros Gazetesi