İmar

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. Bölgeye ait çalışmaların temeline eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başladı

Adalet ve Kalkınma Parti'li Antalya Milletvekili Mustafa Köse, gündemden düşmeyen yıllarca çözüme ulaşılmamış bir sorun için Kırcami bölgesinde bulunan bir çiftlikte toplantı yapıldığını ve bu konuyu çözüme ulaştırmalarında büyük bir adım atıldığını belirtti.

Bölgeye ait çalışmaların temeline eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başladı. Mustafa Köse, proje için gerekli olan kararları ilgili bakanlıklardan ve valilikten aldığını açıkladı. Köse, yapılan araştırmalar sonucunda TEMA Vakfı'nın ve bazı odalarca açılan davalar sonucunda gerekçe gösterilerek sorun çözüme ulaşmadan üzeri çizildiğini söyledi. 

AKP'li Antalya Milletvekili Mustafa Köse bu konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı, işte o açıklamalar...

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in bir sonraki süreç için hiçbirşey yapmadığını belirten Mustafa Köse, 2014 senesinde Türel'in tekrardan başkan olmasıyla çalışmaların hızlandığını da anlattı. Konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunan AKP'li Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 1/25.000 ile 1/5.000 planları yaptık, Muratpaşa Belediyesi de binlik planlarını yaptı. Büyükşehir Belediyesi bizdeyken yerelde Muratpaşa Belediyesi ile süreci tamamladık. Ama yine hem Toprak Koruma Kurulu kararı, karşı hem İçişleri Bakanlığının kamu yararı kararına karşı ve hem de yaptığımız planlara karşı davalar açıldı. Bu davaları kim açmıştır, kimler açtırmıştır bunları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." dedi.

Kırcami bölgesinin sorununu çözüme ulaştırmak için hiç vakit kaybetmediklerini ve kaybetmeyeceklerinide dile getiren Mustafa Köse, bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarını gidermek amacında olduklarınıda belirtti ve şöyle devam etti:

 

"Bakanlık anayasal nitelikteki planı onayladı. Şimdi artık hem Muratpaşa Belediyesinden hem de Büyükşehir Belediyesinden Kırcami ile ilgili planlamalarını tamamlamalarını bekliyoruz ve inşallah Antalya'daki odalardan da bu meseleye artık gerekli hassasiyetin gösterilerek vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda konunun bir yargı sürecine taşınmadan imar sorununun tarihe karışmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Süreci yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ilgili kurumlara ve  Menderes Türel'e teşekürlerini ileten Mustafa Köse, "Önemli bir kazanım elde edilmiştir. İnşallah nihayete erdirilmesini temenni ediyorum. Bu siyasi bir mesele değil, toplumsal meseledir. Bugüne kadar çözdürmeyenler de şapkalarını ellerine alıp bir düşünsünler. Kırcamililer çok zarar gördü, artık zarar görmelerini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Ethem Taş konu hakkında belediyelerin meclisi toplayarak Kırcami'yi gündeme almaları gerektiğini belirterek şunlara değindi:

Meclislerde gündemden düşmemeli

AK Parti İl Başkanı Ethem Taş da Antalya Kırcami'ye yapılacak olan şehir düzenleme planını onayladığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; belediyelerin bu konu hakkında meclisi toplayarak Kırcami'yi gündeme almaları gerektiğini aktaran Ethem Taş, "Mecliste en geç şubat içinde Kırcami konusu gündeme gelmeli. AK Parti grubu olarak dün olduğu gibi bugün de Kırcamililerin yanındayız. Amacımız üzüm yemek. Buranın bir an önce imar planına ve sağlık ocaklarına, hastanelere, okullara, yollara kavuşmasını istiyoruz. Hükûmet olarak gereği yapıldı, 5 binlik ve 25 binlik Büyükşehir Belediyesinde, binlik ve 18 imar uygulaması da Muratpaşa Belediyesinde. Bugüne kadar Kırcami'nin avukatlığını yaptık, bugün de yarın da yaparız." ifadelerini kullandı.

Kırcami Bölgesi'nde sorunun çözülmesinde sona yaklaşıldığını ve bunun kendilerini sevindirdiğini aktaran Kırcami Bölgesi Geliştirme, Güzelleştirme, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Ayanoğlu belirtti.

Mustafa Ayanoğlu, bölgeyle ilgilenen belediyelerin üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. Ayanoğlu, bölgenin sağlıklı bir şekilde şehirleşeceğinin de altını çizdi. Toplantıya Muhtarlar Odası Başkanı Nazif Alp, AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın ve Kemal Çelik'de katıldı.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Kırcami'nin imar planı için tarihi gün!

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları meclis gündeminde!