06 / 05 / 2024

Antalya Kızıltoprak Sağlık Merkezi'nde sona gelindi!

Antalya Kızıltoprak Sağlık Merkezi'nde sona gelindi!

Antalya Kızıltoprak Mahallesi’nin yıllardır hayalini kurduğu sağlık merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor.




Kızıltoprak Mahallesi’nin yıllardır hayalini kurduğu sağlık merkezini Antalya Büyükşehir Belediyesi hayata geçiriyor. Kaba inşaatı tamamlanan merkez faaliyete geçtiğinde bölge sakinlerine modern sağlık hizmeti sunacak.


Muratpaşa İlçesi Kızıltoprak Mahalllesi’nin yıllardır beklediği, yapımı yılan hikayesine dönen sağlık ocağı sorununu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel çözmüştü. Merkez için ayrılan Vakıflar’dan kiralayan Türel, mahalle sakinlerine verdiği sözü tutarak, sağlık merkezinin inşaatını  Büyükşehir Belediyesi olarak başlatmıştı. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan  Kızıltoprak Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi ile bölgeye modern sağlık hizmeti kazandırılacak. Binada Aile Sağlık Merkezi birimleri, Toplum Sağlık Merkezi birimleri ve KETEM birimleri  bulunacak.


Yaklaşık 3.5 milyon liraya mal olacak olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi yetkilileri, kaba inşaat ile alçı ve sıva işlemlerinin tamamlandığını, ince işçiliğin ise yarısının bitirildiğini söyledi. 


KAPSAMLI SAĞLIK HİZMETİ

Çok kapsamlı hizmet verecek sağlık merkezindeki Aile Sağlık Merkezi bölümünde 4 adet muayene odası, acil müdahale odası, gebe aşı odası, bebek izleme odaları, laboratuvar ve eğitim salonu bulunacak.



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön