28 / 04 / 2024

Antalya Konserve Koyundaki 4 bina için tahliye süresi doldu!

Antalya Konserve Koyundaki 4 bina için tahliye süresi doldu!

Antalyada Konserve Koyundaki falezlerde geçen yıl şubat ayında tespit edilen göçük tehlikesinin ardından acilen tahliye edilmesi istenen 4 binada yaşayan vatandaşlara, evlerini boşaltmaları için verilen süre bugün doldu



Antalyada Konserve Koyundaki falezlerde geçen yıl şubat ayında tespit edilen göçük tehlikesinin ardından acilen boşaltılması istenen 4 binada yaşayan vatandaşlara, evlerini boşaltmaları için verilen süre bugün doldu. Bölge sakinlerinden bazıları evlerini boşaltırken, aralarında bir otelin de bulunduğu binalarda oturanlar ise binaları boşaltmayacaklarını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Konserve Koyunda göçük tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle, aralarında bir otelin de bulunduğu 10 binada oturanlara boşaltılması tebligatında verilen süre bugün doldu. Bazı bina sakinleri taşınma işlemine başlarken, bazıları evlerini terk etmeme kararı aldı.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, yaptığı açıklamada, Konserve Koyunda göçük tehlikesi bulunduğunu, bölgede göçük tehlikesi bulunan 10 binadan 4ünde riskin yüksek olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesinin binaların boşaltılması için verdiği sürenin bugün dolduğuna vurguladı.

Bölgeyle ilgili üniversiteler ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekiplerinin hazırladığı 4 rapor bulunduğunu belirten Eren "Raporlarda (Binaların can ve mal güvenliği açısından boşaltılması gerekir) diyor. Vatandaşın özelikle can güvenliğini korumamız için bu binaların boşaltılması lazım" diye konuştu.

Eren, bölgeyle ilgili detaylı bir rapor hazırlanana kadar belirlenen binaların boşaltılması gerektiğini belirterek, "Raporlar hazırlanınca bakılır. Eğer gerçekten risk durumu varsa ona göre işlem yapılır. Eğer korkulduğu kadar bir risk durumu yoksa, zaten vatandaş evine döner. Yapılanların tümü, vatandaşın canını ve malını korumaya yöneliktir" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, yaptığı açıklamada, Konserve Koyundaki binaların boşaltılması için tanınan sürenin dolduğunu belirterek, "Zabıtamız, emniyet kuvvetlerinin işbirliğiyle belirlenen bir tarihte boşaltma işlemini gerçekleştirecek" dedi.

"TATMİN EDİCİ RAPOR YOK"

Bölgedeki otel yöneticisi Hasan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binaların boşaltılması kararının yanlış olduğunu savundu. Hazırlanan raporların çoğunda "Boşaltılması gerekmiyor" ibaresi bulunduğunu iddia eden Yılmaz, "Raporlarda bölgede önlem alınması gerektiği belirtiliyor. 4-5 yıldır bu raporlar var ama belediye bölgede hiçbir önlem almamış. Belediyenin kusuru olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Otelde 40 odanın 30-35inin dolu olduğunu, müşterilerin çoğuyla yıl sonuna kadar anlaşmaları bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "(Hadi çıkın) desem zaten yer bulamazlar. Günü gelip çıkan müşterilerimizin yerine müşteri almıyoruz" dedi. ölgeyle ilgili detaylı bir rapor hazırlandıktan sonra gerekiyorsa boşaltılmasından yana olduklarını ifade eden Yılmaz, "Ortada binaları boşaltılmamız gerektiği yönünde tatmin edici bir rapor yok. Buradan çıkacak insanların gidecek evi bile yok" diye konuştu.

Bölgedeki bir binada oturan Tolga Güven, 2,5 yıldır binada oturduğunu, riske atamamak için taşınma kararı aldıklarını anlattı. Oturdukları binada kiracı olduklarına dikkati çeken Güven, "Biz kiracı olduğumuz için çıkıyoruz, ama mülk sahiplerinin çoğu çıkmıyor" dedi

Bölgedeki bir binada ev sahibi olan Hülya Fallahi, evini boşaltmak zorunda kaldığını, evin boşaltılması sürecinden çocuklarının yaşanacaklardan etkilenmemesi için bu kararı aldığını ifade etti. Üniversitelerin hazırladığı raporların binaların boşaltılması değil,
 önlem alınması yönünde olduğunu vurulayan Fallahi, "Ben boşaltmak zorunda kaldım ama ev sahiplerinden kimse boşaltmadı. Çocuğunun okulu burada olan var, parası olan, olmayan var. İnsanlar nereye gitsin" diye konuştu.
         AA


Geri Dön