Kent Haberleri

Antalya Konyaaltı'na dört dev proje!

Konyaaltı Belediyesi kente değer katan projeleri bir bir hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Dört büyük proje ile bambaşka bir Konyaaltı geliyor" şeklinde konuştu.

ANTALYA'da bu eğitm-öğretim yılında Konyaaltı AjLBelediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi'ni hizmete açan Konyaaltı Belediyesi, Yaşlılar Kreşi ve Kadın Sanat Eğitim Lokali, EXPO 2016 Antalya Parkı, Kültür Merkezi ve Cemevi projeleri için ise gün sayıyor. 

Belediye olarak dört büyük projeye imza attıklarım belirten Konyaaltı Belediye Başkam Muhittin Böcek, "Birkaç aya kadar projelerimizi tamamlamış olacağız" dedi. 


GELECEĞE HAZIRLANIYOR

CHP'li Başkan Böcek, ilk olarak Konyaaltı Belediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi'ni bu eğitim öğretim yılında hizmete açtıklarım dile getirdi. Başkan Böcek, geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Ayfer Gök ve Alper Duru anaokullannm ardından Uncalı Mahallesi'ne inşa edilen 611 metrekare kapalı alam olan ve 9 derslikten oluşan kreş ve bakımevinde öğrencilerin, her gün farklı bir etkinlikle geleceğe hazırlandıklarım söyledi. Kreşte alanlarında uzman personellerin istihdam edildiğini belirten Başkan Böcek, "3-6 yaş arası çocuklann eğitim gördüğü kreşte bu yıl toplam 96 öğrenci kaydı alındı. Çocuklann sağlıklan göz önünde bulundurularak eğitim, yemek, uyku ve oyun odaları ile birlikte oyun bahçesine yer verdik. Belediye bünyemizde ikinci bir kreş de yeni eğitim-öğretim yüında Gürsu Mahallesi'nde hizmete girecek" dedi. 

EXP0 HAYAT BULACAK

Toros Mahallesi'nde 32 bin metrekare alan üzerinde yapımı süren 'EXPO 2016 Antalya Parkı Projesi'nde de sona gelindi. İnşaat alanını gezen Başkan Böcek, EXPO 2016 Antalya Parkı'nın birkaç ay içinde hizmete açılacağım kaydetti. Pınarbaşı, Toros, Siteler ve Akkuyu mahallelerine 'EXPO 2016 Antalya Parkı 5 Projesi'yle yeni bir cazibe alam kazandırüacağını söyleyen Böcek, "32 bin metrekare alan üzerine planladığımız proje içerisinde bitki tüneli, 400 metre uzunluğunda ve 2 bin metrekare alana sahip dere formunda havuz, süs havuzlan, suni çim kızak pisti, 15 kulenin bulunduğu macera parkuru, kafeteryalar, atölyeler, fitness, temalı çocuk oyun alanları, macera parkuru, gösteri alam ve EXPO Okulu gibi pek çok doğayla bütünleşik unsuru bir araya getiriyoruz" diye konuştu. 

Alevi inanç ve kültürünün yaşatılması amacıyla Gürsu Mahallesi'nde inşa edilen Kültür Merkezi ve Cemevi de modern mimari yapısıyla bölgeye değer katacak. Başkan Böcek, Konyaaltı Alevi Kültür Derneği'nin üyelerine bundan birkaç yıl önce cemevi sözü verdiğini hatırlatarak, bu sözün gereğini bu projeyle yerine getirdiklerini söyledi. 

Yaşlıların eli ayağı oldu

YAŞLILARIN gündüz kreşte vakit geçirip akşamları ise evlerine geri dönmeleri prensibiyle Uncalı Mahallesi'nde oluşturulan Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali Projesi'nin de büyük ölçüde tamamlandığını müjdeleyen Başkan Böcek, "Sosyal yaşama dahü olamayan ve özellikle çalışan aüelerin gündüz saatlerinde bakmakta güçlük çektiği yaşlılar, bu projeyle güvenli şekilde günlerini geçirebüecekler. Bin 621 metrekare alan üzerine inşa edüen zemin artı üç katlı İki bloktan oluşan Yaşlüar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali'nde sosyal, fiziksel ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan, akü ve ruh sağlığı yerinde olan altmış yaş ve üzerinde kimselere gündüz bakım hizmeti verilecek" diye konuştu. 


Hürriyet