Kent Haberleri

Antalya Kumluca'daki lojman için soruşturmaya onay çıktı!

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu tarafından inşa edilen lojman için kaçak olduğu iddiasıyla soruşturma açılmasına İçişleri Bakanlığı tarafından onay verildi. 


Antalya Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun, Deniz Obası isimli lojmanı yıktırarak 432 bin liraya yeniletmesi ve söz konusu lojmana harcamamalar yapması üzerine  İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme başlattı. Sabah'tan Furkan Yazıcı'nın haberine göre; müfettişlerin hazırladığı rapordan sonra 7 sayfalık 'Soruşturma İzni Verilmesine' kararını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzaladı. Başkan Köleoğlu'nun belediye yönetimine eş başkan benzeri ataması, sahildeki belediye lojmanına yaptığı usulsüz harcamalar, usulsüz görevlendirmeler tespit edildi.

LOJMAN KAÇAK ÇIKTI 

Müfettişlerin incelemesinde, Karşıyaka Mahallesi, 65 ada, 210 nolu parsel üzerindeki lojman arazisinin hazineye ait olduğu ve arazi üzerinde bulunan tahta obanın kaçak olduğu tespit edildi. Lojmanın herhangi bir yapı ruhsatı, iskan belgesi ve yapı kayıt belgesi olmadığı ve ecri misil ödemesi yapılmadığı da ortaya çıktı. İmar Kanunu'na göre yakılması gereken bir yere onarım ve malzeme alımı için harcanan 1 milyon 952 bin liranın piyasa araştırması yapılmadan harcandığı için kamu zararı oluşturduğu da saptandı.

LOJMANI KULLANAMAZ 

Raporda soruşturmaya konu olan söz Deniz Obası ile ilgi ilginç bir detaya da yer verildi. Raporda, "Kamu Konutları Yönetmeliği'ndeki 'Eşyalı Görev Tahsisli Konutlar' ı kullanabilecek makam sahiplerinin yazılı olduğu (3) sayılı cetvelde ilçe belediye başkanlarının sayılmamasına rağmen Deniz Obası olarak adlandırılan belediye başkanının kullanımındaki lojmana eşya alınmasının Kamu Konutları Yönetmeliği'ne aykırı olduğu, dolayısıyla bu alımdan talimatı veren Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun sorumluluğunun bulunduğu…." şeklinde ifadelere yer verildi. 

 Antalya Kumluca'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık maden ocağı!