Yeni Şirketler

Antalya Serik'te satılık turizm alanı!

Antalya'da bulunan atıl vaziyetteki hazine taşınmazların satışına devam ediliyor...

Antalya'da bulunan atıl vaziyetteki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için, belirli periyotlar dahilinde yapılan ihalelere devam ediliyor. Bu çerçevede, Serik İlçesi, Boğazak Köyü, Ada Karaağaç Mevkiinde bulunan 704 metrekare büyüklüğünde 530.000,00 TL değerinde bir adet Hazine arazisi,  01 Haziran 2010 Salı günü Serik Malmüdürlüğünde açık teklif  usulü ile  satış ihalesi yapılacaktır. 

İhalede satışa çıkarılacak hazine arsası, tapuda 231 ada 4 parselde kayıtlı olup, Boğazkent Belediyesi sınırları içinde kalmaktadır. Taşınmaz denize yaklaşık 85 metre mesafededir. Ayrıca, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında turizm tesis alanı ve günübirlik alan olarak ayrılmıştır.

Bilindiği  üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedel 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise  her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları  hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde(www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarlığı ve Serik Malmüdürlüğünden  ayrıntılı bilgi alabilirler.

İlan metni için tıklayın...

--

Antalya Defterdarlığı, Serik ilçesine bağlı Boğazkent beldesindeki Hazine'ye ait 704 metrekare büyüklüğündeki araziyi ihaleyle satacak.

Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, denize 85 metre mesafede ve imar planında turizm tesis alanı ve günübirlik alan olarak görülen 704 metrekare büyüklüğündeki arazi, 1 Haziran'da 530 bin TL bedelle, açık teklif verilmesi suretiyle ihale edilecek.
AA