Kent Haberleri

Antalya sezona rekorla başladı! Yılın başından bu yana uçakla gelenlerin sayısı 5 milyonu aştı!

Turizm sezonuna yoğun başlayan kente günlük yaklaşık 100 bin yabancı turist geliyor. Bakan Ersoy, sezona rekor kırarak başlandığını bildirdi.Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, Antalya’yı Türkiye’nin misafir odası olarak niteledi ve hava yolunu kullanarak gelen turist sayısının yıl başından bu yana 5 milyon 71 bin 305'e ulaştığı bilgisini paylaştı

Yurt dışından gelen turistler için Türkiye’nin en popüler turizm destinasyonlarının başında gelen Antalya’ya bu yıl hava yoluyla 5 milyon turist geldiği açıklandı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, Antalya’yı Türkiye’nin misafir odası olarak niteledi ve hava yolunu kullanarak gelen turist sayısının yıl başından bu yana 5 milyon 71 bin 305'e ulaştığı bilgisini paylaştı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, masmavi denizi, eşsiz havası, denizi, kumsalları, yemyeşil doğası, tarihi ve kaliteli tesisleri ile dört mevsim turizm olanağı bulunan kentin "Türkiye'nin misafir odası" olduğunu dile getirdi.

GÜNLÜK 100 BİN YABANCI TURİST

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, memleketi Antalya’nın Alanya ilçesine yaptığı ziyarette turizm sezonunu değerlendirdi.

Antalya’nın turizm sezonuna yoğun başladığını belirten Ersoy,  “Sezona rekorlar kırarak giriş yaptı. Günlük yaklaşık Antalya havalimanlarına 100 bin yabancı turist girişi yapılıyor” dedi.

ANTALYA-ALANYA OTOBAN İHALESİ YOLDA

Antalya’nın çok önemli bir kent olduğunu belirten Ersoy,  “100 bin ziyaretçi sayısını inşallah daha da yükselterek devam edeceğiz. Antalya'nın mevcut ihtiyaçlarına yönelik olarak da kısa bir brifing verdi arkadaşlarımız. Ben bunlardan notlarımı aldım. Antalya-Alanya otobanının biliyorsunuz ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu ihale yapılana kadar mevcut kara yoluna ilişkin bazı iyileştirmeler yaparak süreci rahatlatmamız gerekiyor.  Büyükşehir belediyesinin sorumluluğu dahilinde bulunsa da arıtmalarla ilgili sıkıntıları söylediler. Daha önce yetkiyi büyükşehirden devralarak Belek’in arıtmalarını yapmıştık. Kemer bölgesine yönelik ilgili bir çalışmayı da başlattık.  Bu işin temelini geçen yıl sonunda attık.  2023 yılı sonuna kadar inşallah Kemer'le ilgili arıtma problemlerini de çözmüş olacağız. Şimdi Alanya ilçesinin mevcut ihtiyaçlarını da arkadaşlar aktardılar.  Bu konuda yetki bizde bulunsun bulunmasın bunlarla ilgili de biz gerekli çalışmayı yapacağız. İhtiyaç duyulan noktaları tespit ettikten sonra hızlı bir şekilde inşallah bunlara da çözüm getireceğiz."

Öte yandan, 17 Haziran 2023 tarihi itibarıyla 86 bin 278 yabancı yolcu girişiyle Antalya’da bu yılın günlük rekoru kırıldı. Kente 24 Haziran tarihinde uçakla 90 bin 853 yabancı misafirin varışıyla birlikte söz konusu rekor yenilenmiş oldu.

Rusya’da darbe girişimi Türkiye’ye bilet fiyatlarını patlattı!

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Kurban Bayramı’nda hangi yollara ücret ödenmeyecek? Toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?