Kent Haberleri

Antalya Tünektepe Projesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, rüya projelerinden olan Tünektepe Projesi’nin yılbaşından sonra ihaleye çıkacağını açıkladı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onayı alınan Tünektepe Projesi’nin bir sonraki adımı olan ihale süreci devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Antalya Tünektepe’nin birkaç aya kadar ihaleye çıkacağını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’ya, sembolik önemi ve değeri de olan kartpostalları süsleyecek güzellikte bir tesis kazandıracaklarını belirtti.

 

Başkan Türel, “Tünektepe’nin üstünde simgesel, fevkalade güzel bir proje yer alacak. Dubai’de Burj Al-Arab nasıl ki kartpostalları süslüyorsa bizim Tünektepe’ye yapacağımız proje de böyle olacak” diye konuştu.

PROJE NASIL ORTAYA ÇIKTI


Tünektepe projesinin ortaya çıkış hikayesini de anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuyla ilgili olarak, “Bu hikaye biraz enteresan. Tünektepe Projemizi 12 yaşında Elmalı’dan çıkmış ABD'ye gitmiş Antalyalı mimar bir büyüğümüz çizdi. Çin’de 7 yıldızlı otelleri yapan Amerika’nın en büyük mimari gruplarından birinin başında bulunuyor. Memleketimize bir imzamız olsun, memleketime bir şey yapıyorum diye de çok duygulandı. Çok da güzel bir proje hazırladı. Tünektepe’de üç tane Akdeniz fokunun arkasında turuncu bir küre bulunacak. 30 odalı bir turistik tesis, seyir terasları ile cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi inşa edilecek. Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmete açılacak. Muhteşem bir proje olacak” diye konuştu.