28 / 04 / 2024

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Tarım ve Orman Bakanlığı, söz konusu arazinin konut alanına çevrilmesiyle ilgili olarak CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve MHP’li Alanya Belediyesi’nin görüşüne başvurdu. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Büyükşehir belediyesi bakanlığa olumsuz görüş bildirirken belediye meclisinin AKP ve MHP grubu ise görüş vermedi. Söz konusu bu arazinin yapılaşmaya açılıp açılmayacağına ilişkin son kararı ise bakanlık verecek.

Antalya da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu, Alanya Belediyesi’nin meclis toplantısında da gündeme geldi. CHP’li belediye meclis üyesi Nazmi Zavlak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kargıcak bölgesi ikamet nedeniyle kapalı bir bölge. Tarım alanının, tarım niteliğini korumak varken konut alanını açmak için neden böyle bir çalışmaya engel olmuyoruz. Alanya’da kontrolsüz nüfus artışı sebebiyle yapılaşmanın önü açılıyor” dedi.

Zavlak’a cevap veren MHP’li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de “Biz 10 senede sadece bir kere yapılaşmaya onay verdik, bunun dışında hiçbir şekilde onaylanmadık. Bu konuda da görüş vermedik. Bakanlığa havale ettik” dedi.


AFAD'IN 100 OTELİ DE MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, Antalya Finike'de AFAD’ın Eğitim Tesisi ismi altında 100 odalı, saunası,  hamamı olan, fitness salonu olan, spor tesisi olan AFAD otel projesini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vererek meclis gündemine taşımıştı. 

“AFAD’IN EĞİTİMLERİNİ YAPABİLMESİ İÇİN DENİZE SIFIR BİR ALAN OLMASI ŞART MI?”

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akın imzalı habere göre CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar önergesinde AFAD'on otel projesi ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya "AFAD’ın eğitimlerini yapabilmesi için denize sıfır bir bölge olması şart mı?" sorusunu yöneltmişti.

2024'te en yüksek temettü verimi beklenen şirketler!

Bu hafta en çok borsa yatırımcıları kazandı!

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?


Geri Dön