05 / 05 / 2024

Antalya'da 150 bin metrekare alana hayvan bakımevi kurulacak!

 Antalya'da 150 bin metrekare alana hayvan bakımevi kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için 150 bin metrekarelik alana Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi kuracak. Örnek proje Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da en büyük ve modern bakım evi olacak.




Büyükşehir Belediyesi tarafından ön izni alınan Doğal Yaşam ve Sokak Hayvanları Bakımevi Yapım Projesi, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da en büyük ve modern bakım evi olacak.  Varsak’ın kuzeyinde Kızıllı Köyü’ne 4, merkeze 35 kilometre mesafede yer alan Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsisli 150 bin metrekarelik alana yapılacak merkezin yapımına kesin tahsisi alındıktan sonra başlanacak. 


KAYIT ALTINA ALINACAKLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi’nde toplam 11 bin metrekare kapalı alan bulunacağını söyledi. Akaydın, “Merkez,  Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kontrol Ekipleri ve vatandaşlar tarafından merkeze getirilen yaralı, hasta, sahipleri tarafından terk edilen ve sokaklarda küpesiz olarak dolaşan sahipsiz hayvanların yaşam alanı olacak. Merkeze getirilen her hayvan tıraş, banyo ve parazit banyosu yapıldıktan sonra mikroçip implantasyonu uygulanıp, kayıt altına alınacak” dedi. 


TECRİT ALANI DÜŞÜNÜLDÜ

Akaydın şu bilgileri verdi: “Doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda olan, engelli, yaşlı, kronik hastalıklı ve saldırgan hayvanlar ise merkezde oluşturulacak doğal yaşam alanlarında yaşamlarını sürdürecek. Sürekli olarak merkezde kalan hayvanlar ise her gün toplam 6 bin metrekarelik serbest gezinti alanlarında dolaşabilecek. Bakımevi ortalama 2 bin 423 köpek ve 816 kedi kapasiteli olacak. Öte yandan olası bir kuduz salgınına karşı ise 966 köpek kapasiteli tecrit alanı da bulunacak.”

 

TAM DONANIMLI HAYVAN AMBULANSI

Proje hayata geçtiğinde Antalya tam donanımlı bir hayvan ambulansına da sahip olacak.  Büyükşehir Belediyesi ekipleri sokakta yaşayan hasta ve sahipsiz hayvanlara anında müdahale edebilecek.  Acil cerrahi müdahalenin de yapılabileceği ambulansta yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazları gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar yer alacak. Alo 153’e gelen ihbarlar doğrultusunda 24 saat ücretsiz hizmet verecek olan ambulans hayvanları bakımevine getirecek. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön