Yeni Şirketler

Antalya'da 150 firma yatırım için arazi arıyor

Turizmin başkenti Antalya küresel krize rağmen yatırım çekmeye devam ediyor.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) tesis kurmak isteyen yatırımcı sayısının arttığını belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, "Bugüne kadar 150'den fazla şirket bölgemizden arazi almak için başvurdu. Antalya OSB'nin yüklendiği en büyük misyon, bölgenin en önemli sektörleri olan turizm, tarım ve inşaat sektörünü destekleyen sanayilerin çevreye zarar vermeden kurulmasını sağlamak" dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Budak, Antalya OSB'nin yatırım, istihdam, üretim rakamları ve çevreci özellikleriyle Türkiye'nin en iyi ilk 10 OSB'sinden biri olduğunu söyledi. Antalya OSB'de yılda 1.3 milyar dolarlık üretim ve 245 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken 9300 kişi istihdam edildiğine dikkat çeken Budak, "Tevsi alanlarıyla birlikte bölgenin gelişimi tamamlandığı zaman üretimimiz 2.5-3 milyar dolara, ihracatımız ise 600 milyon dolara yükselecek. Yaklaşık 250 dolayında fabrikada yaklaşık 16-17 bin kişiye ise istihdam sağlanacak" diye konuştu.

Birinci kriter çevre güvenliği
Bugüne kadar 150'den fazla şirketin Antalya OSB'den arazi almak için başvurduğunu kaydeden Budak, "Yatırımlar için çeşitli kriterlerimiz var. Çevreyi kirletmemek birinci önceliğimiz. Bunun yanı sıra ihracata yönelik üretim ve istihdamın yüksekliği gibi konulara dikkat ediyoruz. Marka ürünler ve şirket sermayesinin güçlü olması da aradığımız kriterler arasında, firmalarımıza doğalgaz kullanımı ve ucuz elektrik sağlıyoruz" diye konuştu. Antalya'nın turizm ve tarımdan sonra artık sanayiinin de konuşulmaya başlandığını ifade eden Budak, Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasına bu yıl bölgeden 10 firmanın girdiğini, bu rakamın gelecekte artacağını ümit ettiklerini söyledi. Budak "Antalya'nın sanayide gelişmesi dengeli ekonomik büyüme için gereklidir. Sanayideki yüksek katma değer Antalya'nın gelişmesi için gerekli. Sanayimizin gelişmesinde organize bölgemiz en önemli teşvik unsuru. Bu nedenle son dönemde bölgemizin altyapı kalitesini geliştirmeye gayret ediyoruz" dedi.

Çeçenistan'la direkt sefer başlayacak
Akdeniz Bölgesi'ndeki yatırım olanaklarını incelemek üzere Antalya'ya gelen, Rusya'nın Sverdlovsk Bölgesi ve Çeçenistanlı işadamları, ATSO'yu ziyaret etti. Aralarında Çeçenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nursultan Adayev ile Sverdlovsk Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Vladimir Kıdanyuk'un da bulunduğu heyet, ATSO Başkanı Kemal Özgen ve yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Özgen, ATSO olarak bölgede yatırım yapmak isteyen işadamlarına her türlü yardımı ve desteği sağladıklarını kaydetti. Nursultan Adayev ise iki ülke arasında ticareti ve işadamlarının seyahatini kolaylaştırmak için, önümüzdeki yıldan itibaren Çeçenistan'dan İstanbul ve Antalya'ya karşılıklı uçak seferleri düzenleneceğini bildirdi.

Referans