Kent Haberleri

Antalya’da 9 ev Bitcoin ile satıldı!

Antalya’da 9 ev Bitcoin yönetimiyle satıldı. Bu alanda ilklerin biri gerçekleşmiş oldu. 9 adet evin bedelinin en az 70 BTC olduğu belirtiliyor.

Antalya Homes Emlak AŞ geçtiğimiz yıl kripto paralar üzerinden ödemeyi kabul etmeye başladıktan kısa süre sonra, 9 adet evin satışını Bitcoin ile yaptı.. 

Antalya Homes Emlak AŞ’nin bildirdiğine göre firma 2018 yılında kripto paralar üzerinden ödemeyi kabul etmeye başladıktan kısa süre sonra, 9 adet evin satışını Bitcoin ile yaptı.. 

Koin Medya'da yer alan habere göre, Antalya Homes başkanı Bayram Tekçe kripto paralar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Ödemeleri kripto paralar üzerinden almak hem daha hızlı hem de daha sorunsuz oluyor. İki cüzdan arasında doğrudan transfer gerçekleştirebiliyorsunuz. Sistemin güvenilir olduğu su götürmez.”

Satıldığı belirtilen 9 evin toplam fiyatına dair net bir bilgi açıklanmadı. Normalde Antalya’da bir evin en aşağı 160 bin lira olduğu düşünüldüğünde kabaca 30 bin dolara tekabül ediyor. 9 ev de 270 bin dolar civarı bir para ediyor ve yaklaşık 70 BTC’lik bir alıma denk geliyor.

Hükümetin yurtdışı sermayeyi ülkemize çekebilmek adına yaptığı 250 bin dolarlık emlak satışlarında vatandaşlık verme uygulamasıyla bir çok sermayedarın ülkemizden ev satın aldığı belirtiliyor. Ülkemizin tatil yörelerinde bu şekilde binlerce ev  bu yöntemle satıldı.

Bitcoin kullanımı konusunda ülkemizdeki farkındalığın yüksek olduğu belirtiliyor. Hatta kripto para yatırım konusunda Avrupa’da birinci sırada bulunuyor.