Genel

Antalya'da icradan 350 bin TL'ye satılık bina!

Finike İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Finike İlçesi, Eski Mahallesi, 108 ada, 5 parselde yer alan 101 metrekare altında dükkanı olan 3 katlı kargir binayı satışa sunuyor

Finike İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. FİNİKE İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI
 
Dosya No: 2010/590 TAL

Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu:

Antalya ili Finike ilçesi Eski mah. 108 ada, 5 parsel 3 cild 208 sahife kaytılı 101,00m2 taşınmaz tapu kayıtlarında Altında dükkanı olan 3 katlı Kangir Bina vasfında olup, içerisinde 1 adet asma katlı zemin+3 kattan ibaret betonarme bina bulunmaktadır. Zemin katında halihazırda kırtasiye dükkanı bulunmaktadır. Mevkii olarak Finike şehir merkezinde, ticaretin yoğun olduğu bölgede bulunmaktadır. Bina her iki taraftan bitişik nizam yapılmış bina olmakla taban alanı ortalama 102 m2 olan binanın üst katlarındaki dairelerin yol cephesinde balkon mevcuttur. Taşınmazın belediye hizmetlerinden yaralanabilir ve elektrik ve suyu mevcuttur.

Taşınmazın ekonomik koşullar mevcut konumu ve satılabilirlilik koşullarındaki Değeri * 350.000,00 TL
Güney cepheli Daire Değeri = 76.000,00 TL Altında Dükkan olan 3 katlı kargir Ev

Muhammen Bedeli 350.000,00 TL

Satış Saati 10:00-10:10 Arası
Satış şžartları

1 -Birinci açık artırma 25.04.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında FİNİKE İCRA DAİRESİ KAPISI ÖNÜ adresinde açık
artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 05.05.2011 günü FİNİKE İCRA DAİRESİ KAPISI ÖNÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu aıtırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu (icra Dairesi ve dosya numarası belirtilerek) vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.Katma değer vergisi (Yasaların belirlediği oranlarda), ihaie damga vergisi, satıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve kanunda belirtilen faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan
kendilerinden tahsil edilecektir.

5-şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
**iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere İİK 127'ye göre tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.
(İİKm.126)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com