05 / 05 / 2024

Antalya'da icradan 850 bin TL'ye satılık bina!

Antalya'da icradan 850 bin TL'ye satılık bina!

Serik 1. İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Serik İlçesi, Kökez Mahallesi, Pazar Mevkii, 132 ada, 11 nolu parselde yer alan 190 metrekare alana sahip 5 katlı betonarme yapıyı satışa sunuyor. Taşınmazın toplam değeri 850 bin TL



Serik 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SERİK 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No.-2010/5359 Esas

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi ve evsafı;

1. TAŞINMAZ : Antalya İli, Serik ilçesi, Kökez Mah, Pazar Mevkii 132 Ada 11 Nolu parselde kayıtlı 190 m2lik alana sahip olup üzerinde 5 katlı betonarme yapı bulunmaktadır. Parselin imar durumu 4 kat ticari saha olmasına rağmen dava konusu yapının son katı kaçak olarak inşa edilip toplam 5 kat yapılmıştır. Bu nedenle mevcut imar durumuna göre yapı iskan edilememektedir. Daireler konut olarak kullanılabilmekte olup %100 seviye tamamlanmıştır. Yapının zemin katı asma katlı dükkan olup üzerinde 4 kat daire bulunmaktadır. Daireler 3 oda, 1 salon olup oda zeminleri laminant kaplama ıslak zeminler fayans olarak yapılmıştır. Daireler balkon dahil 155 m2dir. Zemin kat dükkan ise 160m2 dır. Asma kat ise tam kapalı durumdadır. Borçlunun hissesi TAM olup tamamı satışa sunulacaktır.

SATIŞ GÜNÜ VE SAATİ: 1. Açık Arttırma 31/05/2011 Tarihinde 16:00-16:10 Arasında

2. Açık Arttırma 10/06/2011 Tarihinde 16:00-16.10 Arasında

SATIŞA ESAS DEĞERİ: 850.000.00 TL

İMAR DURUMU: Serik Belediye Başkanlığının 12/04/2011 tarihli cevabi yazılarından imar planı içinde olduğu bildirilmiştir.
Satış Şartları:

1- Birinci açık arttırma 31/05/2011 günü saat 16:00-16:10 arasında Serik 1. İcra Dairesinde yapılacaktır. Bu artırmada muhammen kıymetlerinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklar toplamını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile arttırma on gün daha uzatılarak onuncu gün olan 10/06/2011 tarihinde aynı yer ve saatlerde ikinci açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse ilanda gösterilen sürenin sonunda en çok arttırana ihale edilecektir.Şu kadar ki arttırma bedeli malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktara kadar banka (Kesin ve süresiz dosya nosu belirterek) teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış Peşin Para iledir. Alıcı istediği taktirde kendisine.on günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV ihale Damga Vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek tapu harcı.satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim gideri ihale alıcısına aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (irtifak hakkı sahipleri) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicilinde sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile en son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu miktar varsa önce teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

6- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, satış ilanının tebligat yapılamayan ilgililere gazete ile ilanen tebliğ yerine kaim olacağı başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı 2010/5359 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 13/04/2011


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön