Kira

Antalya'da kira fiyatlarına protesto: ‘Yabancıya konut satışı durdurulsun’

Tatilcilerin gözdesi Antalya'da artan konut fiyatları sebebiyle mağduriyet yaşayanların bir araya geldiği Dayanışma Platformu, Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş düzenledi. İşte konu ile ilgili detaylar...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, müzeden meydana yürüyen platform üyesi yurttaşlar, 'Yabancı göçü durdurulsun', 'Evden atılmak istemiyoruz', 'Fahiş kiraya dur de', 'Kiracılar sokakta yetkililer nerede' gibi sloganlar attı

Tatilcilerin gözdesi Antalya'da artan konut fiyatları sebebiyle mağduriyet yaşayanların bir araya geldiği Dayanışma Platformu, Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanına bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, müzeden meydana yürüyen platform üyesi yurttaşlar, 'Yabancı göçü durdurulsun', 'Evden atılmak istemiyoruz', 'Fahiş kiraya dur de', 'Kiracılar sokakta yetkililer nerede' gibi sloganlar attı.

İşte konu ile ilgili son dakika detayları ve Dayanışma Platformu'nun açıklamaları...

İşte konu ile ilgili son dakika detayları ve Dayanışma Platformu'nun açıklamaları...

Tatilcilerin gözdesi Antalya'da artmaya devam eden konut fiyatları sebebiyle mağduriyet yaşayanların tepkisi sık sık protesto gösterisiyle sürüyor. Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'in haberine göre, Kiracılar Dayanışma Platformu, önceki gün Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, mağdur kiracılar, Rus, Ukrayna, Suriyeli, Afganistan, Özbek ve Türkmenistan gibi ülkelerden gelerek Antalya’ya yerleşenler sebebiyle kiraların aşırı derecede arttığını iddia etti. Verilen detaylara göre, protestoya katılım sağlayan platform üyeleri, 'Yabancı göçü durdurulsun', 'Evden atılmak istemiyoruz', 'Fahiş kiraya dur de', 'Kiracılar sokakta yetkililer nerede', 'Sokağa atılmak istemiyoruz' gibi sloganlar attı.

ALDIĞIMIZ MAAŞ KİRAYA GİDİYOR

Platform sözcüsü Cengiz Kul, maaşlı çalışanların zor durumda olduğunu ve aldıkları maaşların neredeyse tamamının kiraya gittiğini dile getirdi. Paylaşılan detaylara göre, Platform üyesi Seda Kul, kiraların Antalya ili genelinde değil, Türkiye genelinde bir sorun olduğunu kaydetti. Platform sözcüsü Cengiz Kul açıklamasında "Konut kiraları asgari ücretin üzerinde seyrediyor. Türk halkının geleceğe dair bir umudu kalmadı, sadece gününü kurtarıyor" diye konuştu.

SOKAKTA YAŞIYORLAR

Platform kurucuları arasında yer alan Şerife Yavuz, yabancılara konut satışının durdurulmasını talep tti. Yine verilen bilgilere göre, kira ödeyecek geliri olmadığı için sokakta yaşayan Bozkaya ailesi de söz konusu yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

Ayrıca Samet, Sümeyye Bozkaya çifti, iki çocuklarıyla dört aydır sokakta olduklarını, fahiş kira ücretlerine yetkililerin çözüm bulmasını talep ettiklerini kaydetti.

Çeşme'de KDV'den muaf arsa fırsatı! Arsa almak isteyenler bu tarihe dikkat! 

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!